Altaposten

Berger Tavernaen

Stor gjeld skapte utfordring­er.

- Av Astrid Krogh astrid@altaposten.no

Årsresulta­tet for 2017 i Northfood AS, selskapet bak Tavernaen, landet på minus 1,36 million av en omsetning på 8,72 millioner kroner, ifølge tall fra Purehelp. I forbindels­e med innleverin­g av årsregnska­pet for 2017 anmerket revisor at det var «usikkerhet vedrørende fortsatt drift».

Altaposten fikk for litt siden tips om at Asbjørn Nakken vurderte å ta Northfood AS til skifterett­en. Nakken avviser dette, og sier at serverings­stedet vil bestå.

Underfinan­siert

Han medgir samtidig at de siste ukene har vaert krevende. Da de åpnet for to år siden var ikke restaurant­en fullfinans­iert og derfor ligger kostnadene fra byggingen inni den negative summen for 2017.

– Vi åpnet restaurant­en og var underfinan­siert. Det har vaert både utfordrend­e og tøft å få å plass en ordentlig finansieri­ngsplan. I tillegg kostet det mye mer å bygge opp restaurant­en enn vi hadde budsjetter­t med.

Sprakk med en million

Nakken forteller at byggingen av restaurant­en sprakk med en million kroner. – Det er bakt inn i driftsresu­ltatet. Når man starter opp bruker man også mye ressurser på opplaering, prøve ut og finne sin vei.

Allerede i februar/mars jobbet han med finansieri­ngsløsning­en. Det har han også gjort de siste to ukene, intensivt:

– Det går både på en avtale med banken og i form av friske midler. Det viktigste nå er å få på plass en daglig leder. Her jobber vi fortsatt med å finne ut av om den nye daglige lederen skal inn på eiersiden.

Tøft å pendle

Nakken innrømmer at det har vaert krevende å drive restaurant­en selv, ettersom han har ansvaret for flere restaurant­er. Og han har familie i Hammerfest.

– Jeg har et sterkt ønske om å ta vare på familien min i Hammerfest også. Så det beste for Tavernaen er å få på plass en ny daglig leder, en lokal Alta-driver. Jeg har ikke vaert tilstede slik jeg skulle og har innsett at dette er en bedre løsning.

Nytt konsept

Nå skal det også skje endringer på konseptet for restaurant­en, sier Nakken.

– Det er marked for alle serverings­stedene i Alta, det vet jeg. Men veldig mange serverer det samme, så for oss vil det nå handle om å endre konseptet til å tilby noe nytt og spennende. – Er du fornøyd med omsetninge­n for 2017?

– Ja, den var topp og akkurat det vi hadde sett for oss. En omsetning på over åtte millioner kroner synes jeg er bra.

 ??  ??
 ??  ?? GJELD: Asbjørn Nakken og Tavernaen fikk et årsresulta­t på minus 1,36 millioner kroner i fjor. Nå jobber han med å rydde opp i dårlig finansieri­ngsløsning slik at drifta naermer seg null. (Arkivfoto)
GJELD: Asbjørn Nakken og Tavernaen fikk et årsresulta­t på minus 1,36 millioner kroner i fjor. Nå jobber han med å rydde opp i dårlig finansieri­ngsløsning slik at drifta naermer seg null. (Arkivfoto)
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway