Altaposten

Årets spiller

Alta If-kaptein Mats Frede Hansen (26) ble «Årets spiller» med god margin.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

– Dette setter jeg høyt, sier Mats Frede Hansen.

Mediehuset Altaposten har også i 2018 fulgt Alta IFS fotballher­rer tett gjennom hele sesongen. Vi har i samarbeid med trenerteam­et (på bortekampe­ne) delt ut stjerner til de tre spillerne vi mener har vaert best i hver enkelt kamp, og nå er det klart for å gjøre opp status.

Langt foran nestemann

Med totalt 19 stjerner var det aldri noen tvil om hvem som har vaert lagets viktigste bidragsyte­r i år. Kaptein og midtstoppe­r Mats Frede Hansen har vaert en bauta i Bård Floviks første sesong som Alta If-sjef, og Flovik er helt enig i at Hansen fortjener utmerkelse­n. – Jeg liker egentlig ikke å rangere spillerne mine på denne måten, men det er ingen tvil om at Mats Frede har vaert vår beste spiller i år. Han har levert en sportslig sterk sesong og gjort en god jobb som kaptein både på og utenfor banen. Jeg synes også at han har utviklet seg i posisjonss­pillet defensivt siden jeg overtok i vinter. Mats Frede er dessuten en sentral brikke i vårt offensive spill, med gode crossere bakfra og den trusselen han utgjør på dødballer, sier Bård Flovik til A-sporten.

De tre spillerne som kom naermest Hansen var Dag Andreas Balto, Runar Overvik og Øyvind Veseth Olsen, som alle endte på 12 stjerner i 2018-sesongen.

Forlenger trolig kontrakten

Hovedperso­nen selv er fornøyd med sesongen, selv om han gjerne skulle sett at Alta IF hadde klart å utfordre Raufoss og Fredriksta­d om topplasser­ingene til siste slutt. Klubben endte på femteplass etter en noe skuffende avslutning på sesongen. Tapene hjemme mot Grorud og borte mot Baerum ødela lagets opprykksmu­ligheter.

– Jeg synes vi har utviklet oss i riktig retning denne sesongen. Vi har blitt et mer spillende lag, men kan også vaere kyniske og mer direkte når vi må. Dette kan vi bygge videre på, fastslår Alta If-kapteinen, som er veldig glad for å bli kåret til «Årets spiller».

– Denne utmerkelse­n setter jeg høyt. Jeg var ett fattig poeng bak da Mathias Dahl Abelsen vant i 2016, så det føles godt å endelig få skiferklok­ka. Den er jo fantastisk flott, smiler Mats Frede Hansen.

Dette har vaert Hansens sjette sesong i Alta If-trøya, og mye tyder på at midtstoppe­ren kommer til å forlenge kontrakten med klubben.

– Vi er i dialog, og jeg tror at det ordner seg i løpet av kort tid. Jeg trives fortsatt veldig godt i klubben, og ikke minst som kaptein på laget. At jeg har utviklet meg som spiller etter et par år på stedet hvil er også positivt. Det er godt å se at man fortsatt kan ta nye steg på fotballban­en, avslutter Hansen.

Bård Flovik håper flere spillere utmerker seg i større grad til neste år.

– Det er en del spillere som har vaert jevnt god gjennom hele sesongen. Men jeg savner at det er noen som er ekstremt formsterk i kortere perioder. Det har jeg ikke sett i år, sier han.

 ??  ??
 ?? (Begge foto: Steffensen) ?? SOLID STOPPERKJE­MPE: Mats Frede Hansen har plukket poeng jevnt og trutt på A-sportens 3-2-1-børs denne sesongen, og var til slutt syv stjerner foran de neste på lista.
(Begge foto: Steffensen) SOLID STOPPERKJE­MPE: Mats Frede Hansen har plukket poeng jevnt og trutt på A-sportens 3-2-1-børs denne sesongen, og var til slutt syv stjerner foran de neste på lista.
 ??  ?? TOPPSCORER: Vegard Braaten var som så mange ganger før Alta IFS mestscoren­de spiller. Han noterte seg for 11 fulltreffe­re, alle i serien.
TOPPSCORER: Vegard Braaten var som så mange ganger før Alta IFS mestscoren­de spiller. Han noterte seg for 11 fulltreffe­re, alle i serien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway