Altaposten

Vil etablere bensinstas­jon i Vassdalen

De har vaert klare til å fylle den første tanken om en måned, men mangler tomt.

- Av Lill Vivian Hansen lill.hansen@altaposten.no

Arne Kristian Vestre, daglig leder i Frydenbø Industrier AS, har søkt Loppa kommune om tomt til å etablere bensinstas­jon i Vassdalen, men saksbehand­lingen i kommunen går tregt. Vestre sendte søknad i oktober, og har fått opplyst at det er flere aktører som ønsker seg tomt.

– Generelt er det ikke interesse for tomter i Øksfjord. Det er bemerkelse­sverdig at kommunen ikke behandler søknaden, sier Vestre.

Stort behov

Han ser for seg en bensinstas­jon med servicepun­kt, som kan utvides videre med fasilitete­r som WC og terminal.

– Vi har vaert klare siden oktober og kan fylle den første tanken om en måned – men vi trenger en tomt, sier Vestre.

– Vi ønsker en stasjon hvor det er mulig å fylle 24/7, sier han.

Det går en hel del transport, blant annet fra fiskebruke­ne, og her kan kommunen også legge til rette for døgnhvilep­lasser for transportø­rene.

Vestre er ikke i tvil om at markedet og behovet er der og vil vaere ideelt for bygda og trafikken.

– Markedet er der, sier han og ramser opp; Sørøya, Bergsfjord, Sandland, Ytre Loppa, hele Øksfjord, Loppa og Hasvik.

Han forklarer at han har pekt ut hvilke tomter kommunen sitter på og mener også at regulering­en foreligger.

– Det kommunen trenger å gjøre er å feste tomta så er det klart. Kommunen må legge til rette for de som ønsker å etablere seg, sier Vestre.

Treg saksbehand­ling

Samfunnspl­anlegger Aleksander Alsén medgir at saksbehand­linga har tatt tid, men opplyser at han nå har sendt saken videre til politisk behandling. Selv om søknaden ble sendt allerede i oktober var det først denne uka søknaden ble offentlig i kommunens postlister. – Ting tar tid. Jeg skulle hatt denne saken ferdig til politisk behandling i januar, men slik gikk det ikke. Nå skal saken behandles i mars, forklarer han.

Negativ innstillin­g

Alsén røper imidlertid at innstillin­ga fra administra­sjon i første omgang ikke er positiv. Han forklarer at den ene tomta Vestre har pekt ut er ikke regulert til formålet og den andre tomta vil kommunen avvente med, for å se på muligheten til å etablere egen branngaras­je.

– Vil vil først se hva kommunen skal gjøre med denne tomta. Hvis vi er nødt til å bruke tomta selv, er det veldig dumt hvis vi har lovet bort tomta, sier Alsén.

– Oppsummert; saken skal oppe til politisk behandling, og det er muligheter for at Vestre kan få tomta når momentene rundt branngaras­jen er avklart. Dette må politikern­e ta stilling til.

 ??  ?? Arne Kristian Vestre, daglig leder i Frydenbø Industrier AS, ønsker å etablere bensinstas­jon i Vassdalen. (Foto: Lill Vivian Hansen)
Arne Kristian Vestre, daglig leder i Frydenbø Industrier AS, ønsker å etablere bensinstas­jon i Vassdalen. (Foto: Lill Vivian Hansen)
 ?? (Kart: Rambøll) ?? Arne Kristian Vestre har pekt ut tomter som kan vaere aktuelle for en ny bensinstas­jon, blant annet 26/424, i Vassdalen.
(Kart: Rambøll) Arne Kristian Vestre har pekt ut tomter som kan vaere aktuelle for en ny bensinstas­jon, blant annet 26/424, i Vassdalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway