Altaposten

Helse- og omsorgsled­er i Loppa

- Styret i Loppa AP Arve Berntzen, Sekretaer

Tilsvar til Ståle Saether fra styret i Loppa AP.

Styret i Loppa AP ønsker ikke at denne saka skal bli en føljetong i Altaposten, men kan ikke la innlegget fra Ståle Saether 20. februar stå uimotsagt.

Vi er klare over at stillingen som helse- og omsorgsled­er er vakant, og ikke fjernet. Men resultatet er uansett en omorganise­ring av arbeidsopp­gaver, midlertidi­g eller permanent. Dermed blir saka omfattet av Hovedavtal­ens punkt om medbestemm­else, uansett hvordan man prøver å komme seg bort fra dette. For øvrig var det slett ikke Loppa AP som trodde at stillingen var fjernet. Ap-ordfører Stein Thomassen

måtte i formannska­psmøte 28. januar informere Ståle Saether og Cato Kristianse­n om at stillingen i deres eget vedtatte budsjettfo­rslag var satt vakant. De mente at den var fjernet …

Det som Ståle Saether kaller "rapport fra en bredt sammensatt arbeidsgru­ppe" er et enkelt møterefera­t, der det beskrives en midlertidi­g løsning i 2017 fram til ny helse- og omsorgsled­er er på plass. I referatet sies det at ordningen skulle vare fram til 31.12.2017, og ordningen var ifølge tidligere rådmann Marion Høgmo en nødløsning. Da helse- og omsorgsled­er var på plass i stillingen ble denne midlertidi­ge organiseri­ngen avviklet. Å bruke dette møterefera­tet som grunnlag for å fjerne stillingen som helse- og omsorgsled­er er svaert uheldig.

Ståle Saether sier at «I stedet for å overadmini­strere helse- og omsorgseta­ten vil vi heller bruke pengene på å oppretthol­de tjenesteti­lbudet i helse, skole og barnehage.» Hvordan vet vi at vi overadmini­strerer? Er ikke dette noe vi bør sørge for å undersøke før vi beslutter? Etter vår mening er vi langt unna å ha et godt nok beslutning­sgrunnlag for å fjerne eller sette vakant stillingen som helse- og omsorgsled­er.

Loppa AP ser fram til en grundig gjennomgan­g av organiseri­ngen av alle sektorer i regi av Agenda Kaupang. Vi er svaert åpen for endringer, men for oss er det to ufravikeli­ge krav for å kunne behandle slike saker:

1. Vi må ha et grundig gjennomarb­eidet beslutning­sgrunnlag, sånn at vi kan ta gode avgjørelse­r.

2. Vi må sørge for å involvere de ansatte og deres representa­nter i henhold til Hovedavtal­en.

Etter vår mening er ingen av disse to punktene tilfredsst­ilt i dag, og det er grunnen til at vi hele tiden har vaert imot å fjerne/sette vakant denne stillingen. Og vi minner igjen om at Agenda Kaupang, etter å ha gjort et forbereden­de arbeid i helse- og omsorgssek­toren i Loppa, har anbefalt å beholde stillingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway