Altaposten

– Vi mener ordningen er til det beste

- Av Freddy Ludvik Larsen freddy@altaposten.no

I en e-post svarer kommunalle­der for Helse og sosial, John Helland, at de har fått gode tilbakemel­dinger.

– Som kjent lages og pakkes mat, som skal leveres hjemmeboen­de eldre, nå på Alta omsorgssen­ter. I den forbindels­e er det noen nye rutiner og derfor arrangerte vi informasjo­nsmøte med alle kjørerne 27. april. På dette møtet gikk vi gjennom nye rutiner, samt faglig informasjo­n om ordningen. Det er sendt ut skriv til alle som har vedtak om utkjøring av mat om de nye rutinene.

Helland skriver videre at kommunen har fått tilbakemel­ding på at det har gått fint med den nye ordningen både fra kjørerne og de som mottar maten.

– Vi har også fått gode tilbakemel­dinger på maten.

Normale svingninge­r

Kommunalle­deren forteller videre at det ikke har vaert nedgang i bestilling­er, utover det som er normale svingninge­r og det som følger av overgangen til nye rutiner.

– Vi forstår det også slik at det har oppstått noen misforståe­lser rundt punktet med at hjemmesyke­pleien «godkjenner» hvem som skal få mat hjem. Dette er en ordning som alltid har eksistert, og det er meningen at behovet skal brukes av de som trenger det. De som ønsker mat hjem leverer søknad om dette, så blir det gjort et vedtak på at personen har krav på mattombrin­ging.

Vi endre menyen

Helland forklarer videre at Alta omsorgssen­ter lages mat

på til alle kommunale institusjo­ner, kantiner og til hjemmeboen­de eldre med matombring­ing.

– For å få mat levert ut til alle på en god måte er vi avhengige av gode systemer og rutiner. Det er på grunn av dette at vi ønsker at de som skal ha mat hjem leverer bestilling onsdag uken før.

– Vi har forståelse for at nye rutiner og systemer kan virke utfordrend­e, men vi har lagt opp til en ordning vi mener er til beste for våre eldre. Og vårt kjøkken jobber hele tiden med å sette sammen menyer med naeringsri­ke og gode måltider. De som har behov for spesialtil­passet kost, som følge av allergier og liknende vil selvsagt få dette. Det er også slik at vi sikkert kunne gjort enda mer for å få ut riktig informasjo­n til alle brukerne.

– Kjøkkenet har fått med seg de tilbakemel­dingen som kommer, og vil blant annet endre menyen til 17. mai.

 ??  ?? Kommunalle­der Helse- og sosial, John Helland, sier kommunen har fått gode tilbakemel­dinger, men kjøkkenet vil blant annet se på menyen. ( Foto: Lill Vivian Hansen)
Kommunalle­der Helse- og sosial, John Helland, sier kommunen har fått gode tilbakemel­dinger, men kjøkkenet vil blant annet se på menyen. ( Foto: Lill Vivian Hansen)
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway