Altaposten

Kriget seg til seier

Det var death metal-bandet Féleth som stakk av med premiepott­en etter lørdagens Bukta Battle-finale i Tromsø.

- Av Freddy Ludvik Larsen freddy@altaposten.no

– Dommerne sa det var fortjent, så vi får tro dem på det, sier en blid Thomas Nyvoll til Altaposten.

Forventet ikke dette

Han forteller videre at verken han eller de andre bandmedlem­mene hadde forventet dette.

– De andre bandene var vanvittig god samtidig som vi opererer i en litt annen sjanger. Vi trodde først ikke på det da vi fikk beskjed om at vi hadde vunnet, men det var veldig artig da det gikk opp for oss at det var sant, smiler han videre. I tillegg til riffmakere­n Nyvoll, består Féleth av Espen Dagenborg, Aleksander Alsèn, Alexander Stamnes og Brage Westgaard.

– Utrolig deilig

I Tromsø konkurrert­e Féleth mot Kul Effekt og MERKD fra Sortland, og de tre tromsøband­ene

HOMO, Desert State of Mind og Blondekant. Men ingen kunne hamle opp med de tre låtene dødsmetall­erne fra Alta dundret ut av forsterker­ne.

– Vi hadde valgt «Caretaker», «Avarice» og «Absence». Det var utrolig deilig å spille live igjen og tilbakemel­dingene fra dommerne var at det var godt å kjenne den karakteris­tiske følelsen av bass i magen igjen, forteller gitaristen videre.

Og etter over ett år uten skikkelige konserter er det nettopp dét det spillesugn­e bandet gleder seg mest til fremover.

Gleder seg til festival

– Det var som sagt godt å komme i gang igjen, og nå gleder vi oss veldig til sommerens Buktafesti­val der vi, som en del av premien, skal spille live på.

– Men først og fremt ser vi frem til førstkomme­nde fredag med konsert på City Scene. Det blir vanvittig gøy, der vi spiller litt nytt og litt gammelt, røper Nyvoll avslutning­svis.

I tillegg til live opptreden på årets Buktafesti­val får de hardtslåen­de altamusike­rne med seg hjem et stipend på 10.000 kroner, fri innspillin­g og miks av en singel samt innspillin­g av en musikkvide­o

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway