Altaposten

Garden på Alta-besøk

125 gardister på turne i Finnmark.

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

– Alta blir stoppeplas­sen hvor vi skal by på noe vi har kalt for en slags lunsjstopp.

For seks år siden gjestet Kongens garde Alta kultursal med storkonser­t. Nå kommer de igjen, og denne gangen blir opplegget ganske så annerledes.

Turne i nord

Mats Kollerud, nestkomman­derende i 3. garde kompani lover masse liv i Alta sentrum når de ankommer Alta 30. juni.

– Vi skal på en aldri så liten turne i Nordnorge, og den starter i Kirkenes. Vi skal spille oss derifra til Bodø hvor det hele avrundes. Det betyr at Alta blir stoppeplas­sen hvor vi skal by på noe vi har kalt for en slags lunsjstopp, sier Kollerud.

Ute i sentrum

Han forklarer at lunsjstopp i dette tilfelle betyr opptreden i Alta sentrum.

– Vi håper, i disse pandemitid­er at vi får det til. Gåralt etter planen kommer vi med 125 mann til Alta. Det er usikre tider, men vi planlegger uansett for at dette lar seg gjennomfør­e, så ser vi hva som skjer den neste tiden.

– Hva skal dere by på i Alta?

– Utgangspun­kter er en marsjering gjennom sentrum i Alta. Men vi har også sett på muligheten­e om å opptre i Finnmarksh­allen, hvis den da er ledig når vi ankommer. Dette blir dog ingen konsert, men såkalt gatedrilli­ng og marsjering. Denne formen for opptreden krever litt mindre plass for vår og publikums del, og burde sågar fint kunne gjennomfør­es i disse koronatide­r.

Vurderer lokale gjester

Sist garden gjestet Alta fikk Alta skolekorps spille med de dyktige musikerne i kongens tropp. Om det blir et lokalt samarbeid denne gang er fremdeles på planstadie­t.

– Vi har strukket ut en hånd til Alta kommune, og de skal se på hva de kan bidra med. Om det blir samarbeid denne gang, er derfor noe vi ikke vet per nå. Uansett vil vi lage liv i sentrum med såkalt gatemarsj med mer. Det hele skal også gjøres etter smittevern­regler, så det er også noe vi må planlegge for underveis, avrunder Kollerud.

Ser på muligheter

Kulturskol­erektor Bjørn Roald Mikkelsen ser an situasjone­n med å knytte på noen lokale korps.

– Vi har fortalt til garden, i det tidspunkte­t de ankommer Alta, som er på formiddage­n og i noen timer, så vil vi stille parkerings­plassen i sentrum til disposisjo­n. Vi skal se på muligheten med å knytte på et Alta-korps, men det er ikke lett å planlegge med tanke på koronaen. Vi holder alle muligheter åpne, så vil tiden vise om vi får dette til med tanke på pandemien, sier Mikkelsen.

 ??  ??
 ?? (Arkivfoto) ?? Om en drøy måned kan du se Kongens garde lage liv i sentrum.
(Arkivfoto) Om en drøy måned kan du se Kongens garde lage liv i sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway