Altaposten

Rørt etter aksjonen

Lokal traktorpar­ade ble suksess.

- Av Dennis Bjerring dennis@altaposten.no

Altas bønder sa klart og tydelig fra hva de mener om jordbrukso­ppgjøret.

Landet rundt aksjonerer bønder mot jordbrukso­ppgjøret – og også i Alta viste bøndene hva de synes om tilbudet som er lagt på bordet.

Tirsdag klokken 12 startet nemlig traktorer på rekke og rad fra sentrum, med destinasjo­n rådhuset – men ikke før de hadde tatt en rundtur rundt i byen for å vise seg frem for den øvrige befolkning­en.

– Folk er ikke vant til å se så mange traktorer på rad og rekke, så litt skremt ble de, ler bonde Jørn Sandberg, som også er fylkesstyr­emedlem i bondelaget.

Tomler opp

På sin ferd gjennom byen forsøkte kolonnen av traktorer å holde fartsgrens­a så godt det lot seg gjøre. Poenget med aksjonen var nemlig ikke å vaere til bry, men å vise sin misnøye på en rolig og fredelig måte.

At bøndene har bred støtte i befolkning­en i sin sak kom uansett klart frem under kjøreturen.

– Det var veldig mange tomler opp i ruta og positive tilbakemel­dinger i trafikken. Vi håper vi ikke har vaert til plage for folk. Vi skal kun ut og vise oss – at vi ikke er fornøyd, påpeker Sandberg.

– Varm om hjertet

– Hva kan man si om deltagelse­n?

– I Alta-målestokk er det bare altaaksjon­en som kan måle seg. Dette var veldig bra, humrer Lasse Johnsen, leder Alta bondelag.

Han ledet «den grønne bølgen» av traktorer gjennom bybildet, med stoppested Alta rådhus klokken 12.45. Der var kommunesty­ret samlet for anledninge­n.

Etter å ha høstet støtte fra både bilister og barn på deres ferd smiler bondehøvdi­ngen bredt. Den fredfulle aksjonen kan regnes som en suksess. Hele parkerings­plassen utenfor rådhuset ble fylt opp av det store antallet traktorer som ble med på aksjonen.

– Jeg har egentlig inntrykk av at vi får støtte i hele landet. Det er artig at vi ble så mange, og man blir varm om hjertet, og glad for støtten vi får.

– Tenker du at aksjonen her i dag, og andre steder i landet kan føre frem?

– Nå er det ikke vi som styrer landet, men vi kan i alle fall vise hva vi mener om tilbudet, sier Johnsen kort.

Det er tross alt den norske bonde som leverer maten som serveres i de mange hjem, og det planlegger bøndene å fortsette med – såfremt tilbudet er godt nok.

– Vi leverer maten, så får staten komme med litt mer tilbud, så skal vi fortsette å levere også i fremtiden, avslutter Johnsen.

 ??  ??
 ??  ?? Både traktorer og bønder tok godt for seg av plass utenfor Alta rådhus tirsdag. (Foto: Dennis Bjerring)
Både traktorer og bønder tok godt for seg av plass utenfor Alta rådhus tirsdag. (Foto: Dennis Bjerring)
 ??  ?? Leder Alta bondelag, Lasse Johnsen blir varm om hjertet når han ser støtten fra det norske folket. (Foto: Dennis Bjerring)
Leder Alta bondelag, Lasse Johnsen blir varm om hjertet når han ser støtten fra det norske folket. (Foto: Dennis Bjerring)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway