Altaposten

Reduserte fengselstr­aff

Knyttneve eller ølglass? Det ble det store spørsmålet.

- Av Kita Eilertsen kita@altaposten.no

Lagmannsre­tten kunne ikke med sikkerhet si at mannen i 30-årene knuste et ølglass i ansiktet på kameraten. De to var sammen på fest i Alta.

Hålogaland lagmannsre­tt satte dermed ned straffen fra 120 dager til 90 dagers fengsel, fordi de ikke med sikkerhet kunne fastslå at mannen hadde slått kameraten sin med et ølglass i ansiktet, denne januarkvel­den i baren på Scandic Alta.

Det var ved tretida om natta, 12. januar 2020, at mannen slo kameraten sin, som fikk et kutt i leppa og måtte sy fire sting.

I tiltalen og i dommen fra Alta tingrett 8. desember, kom det fram at han hadde slått med et ølglass eller en flaske. I lagmannsre­tten kom det derimot frem to nye vitneforkl­aringer. Mannen selv, samt et annet vitne, mente det var brukt en knyttneve til å slå med. Også skadeomfan­get, et kutt i leppa, kunne tilsi at det ikke var brukt et glass. Da ville kuttskaden­e vaert mer omfattende, mente retten.

Tiltalte sa først at han ikke husket noe av hendelsen, men husket bedre etter hvert. Han forklarte at fornaermed­e først hadde angrepet han, og at han fikk et slag med knyttet neve i tinningen, og at fornaermed­e og en til hadde vaert provoseren­de mot han hele kvelden. Så forklarte han hvordan han gikk bort til et bord og slo til fornaermed­e med knyttet neve i overleppa.

Fornaermed­e husket ikke selv hvem som slo, men mente det var knyttneves­lag, ikke ølglass. I avhør hadde han forklart at det var slag med knyttet neve, det samme var forklart på legevakta. Siden det var tvil, la retten knyttneves­lag til grunn.

Sakskostna­der ble ikke idømt ettersom anken delvis har ført frem.

 ??  ?? Hålogaland lagmannsre­tt.
Hålogaland lagmannsre­tt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway