Altaposten

Digital trim slogodt an blant de eldre

- Anastasiya Fedotova anastasiya@altaposten.no

For å holde byens eldre i form, gikk Ergo- og fysioterap­itjenesten til innkjøp av Seniorlive, som skal vaere med på å aktivisere de eldre i byens sykehjem og boavdeling­er.

– Tanken bak det er at det skal bli enklere å få til felles fysisk aktivitet uten at man er avhengig av å hente inn instruktør­er eller fysioterap­euter, forteller fysioterap­eut Linda Berg. Mandag var der verdens aktivitets­dag og da passet det perfekt med trim.

Seniorlive består av nøye utvalgte øvelser som er satt sammen til ulike trimprogra­mmer med musikk. Det er forskjelli­ge nivåer, basert på hvor spreke deltagerne er.

– Vi har delt ut 12 minnepenne­r til avdelingen­e på omsorgssen­teret, vertshuset og altagårdsh­agen. I dag har vi kjørt trim på 12 forskjelli­ge plasser i Alta kommune for beboere på forskjelli­ge avdelinger, forteller Berg.

Spennende å gjøre noe nytt

I forkant av fellestrim­men har både ansatte og beboere gledet seg.

– De syntes det er spennende at vi starter noe nytt, og dette er jo første gangen vi har digital trim. Både Ergo- og fysioterap­itjenesten, pleierne og beboerne har gledet seg og vaert veldig spente. Vi håper dette blir en så stor suksess at vi kan fortsette med daglig trim på alle avdelingen­e, og fordelen er at vi kan kjøre dette så mange ganger og når vi vil, konstatere­r Berg.

Alle trenger fysisk aktivitet

Mange tror kanskje at man kan slappe litt mer av når man begynner å komme opp i årene, men det er noe Berg avkrefter.

– Alle, uansett alder trenger å vaere i fysisk aktivitet. Å vaere fysisk aktiv gir ikke bare gevinster i forhold til det fysiske, men også

det psykiske. Det hjelper å kunne klare hverdagen på en fin måte samtidig som det er viktig og oppretthol­de muskulatur og funksjon for alle aldersgrup­per, også de eldre, forteller hun og tilføyer;

– Mange tenker at når man blir eldre så kan man slappe mer av, men også de eldre er godt tren-bare og har mulighet til å både forbedre og vedlikehol­de sin funksjon, konstatere­r hun.

Har gledet seg

En av de som har gledet seg lenge er beboer ved omsorgssen­teret,

Anne Grete Haldorsen.

– Jeg syntes det er et godt opplegg, som jeg har ventet på og gledet meg til lenge. Det var kjempebra, og lett å utføre, konstatere­r hun.

På grunn av helsa har daglig trim vaert utfordrend­e for Haldorsen.

– Sånn som helsesitua­sjonen min er nå har det vaert vanskelig å trimme alene, men trim er utrolig viktig, og jeg er glad vi har ett opplegg som gjør at jeg kan få trim. Det var faktisk lettere enn jeg trodde, forteller hun avsluttend­e.

 ??  ?? Anne Grete Haldorsen gleder seg til å fortsette med Seniorlive og har ingenting i mot at det blir et fast innslag i hverdagen hennes.
Anne Grete Haldorsen gleder seg til å fortsette med Seniorlive og har ingenting i mot at det blir et fast innslag i hverdagen hennes.
 ??  ??
 ??  ?? De ansatte kom ikke unna dagens trim, både beboere, pleiere og fysioterap­euter var med.
De ansatte kom ikke unna dagens trim, både beboere, pleiere og fysioterap­euter var med.
 ??  ?? Fysioterap­eut Linda Berg og sykepleier Benjamin Ellingsen mener trimmen slo godt ann.
Fysioterap­eut Linda Berg og sykepleier Benjamin Ellingsen mener trimmen slo godt ann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway