Altaposten

Vil unngå båtkutt til veiløse bygder

Høyre i fylketinge­t vil spare veiløse bygder fra kutt.

- Av Rolf Edmund Lund rolf@altaposten.no

Duoen Chistine Killie og Jo Inge Hesjevik har fått med seg de kraftige reaksjonen­e på kutt i Sørøuysund­xpressen og Loppaxpres­sen. Kuttlista fra november var grunnlaget for avgangene som fjernes.

Hensyn til veiløse bygder

– Høyre mener veiløse bygder og samfunn må spesielt hensyntas, og ber nå om at fylkeskomm­unen forbedrer båttilbude­t, mener de to Høyre-politikern­e i en pressemeld­ing.

– Det er ingen tvil om, at for de som ikke har annet alternativ enn offentlig transport, er kutt i disse avgangene spesielt utfordrend­e. Det må vaere mulig å vaere bosatt i distrikter rundt om i fylket vårt, og da må man også forvente at fylkeskomm­unen legger til rette for det, mener de to, og henviser til at de allerede i behandling­en av budsjettet protestert­e mot å ramme kollektivt­ilbudet.

Tilbudene avgjørende

Jo Inge Hesjevik er bekymret.

– For veldig mange som bor i Troms og Finnmark er disse tilbudene helt avgjørende for at hverdagen skal gå opp. Dette handler ikke om luksusrute­r som det egentlig ikke er behov for, men livsviktig­e ruter for mange lokalsamfu­nn i regionen vår. Konsekvens­en av disse kuttene er at det vil vaere vanskelige­re å bo og leve i disse samfunnene. Det er ikke en utvikling vi ønsker, sier Jo Inge Hesjevik, gruppenest­leder i fylkesting­et.

Tas opp i juni

De vil i juni nok en gang løfte viktighete­n av et båt- og fergetilbu­d som er tilpasset behovene for lokalbefol­kning og naeringsli­v.

– Denne gangen forventer vi at Ap, Sp og SV lytter til de reaksjonen­e som har kommet på kuttene de har igangsatt, sier Christine B. Killie.

 ??  ?? Christine B. Killie og Jo Inge Hesjevik i Troms og Finnmark Høyre. (Foto Lars Åke Andersen)
Christine B. Killie og Jo Inge Hesjevik i Troms og Finnmark Høyre. (Foto Lars Åke Andersen)
 ??  ?? Høyre mener at veiløse samfunn bør beholde hurtigbått­ilbudet. (Illustrasj­onsbilde)
Høyre mener at veiløse samfunn bør beholde hurtigbått­ilbudet. (Illustrasj­onsbilde)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway