Altaposten

Bruker talentstip­end til lang studietur

Helge vil utvikle sitt eget talent i Australia.

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Helge Reinsnes Moen (25) som er produsent og låtskriver er en av ti kunstnere som har fått 150.000 kroner fra Sparebanks­tiftelsen Sparebank 1 Nord-norge sitt talentstip­end.

Nye muligheter

Stipendet skal han bruke til å reise langt langt vekk fra Alta.

–Det er fantastisk gledelig at jeg var en av de som fikk stipend, sier Reinsnes Moen fornøyd.

–Hva skal du bruke stipendet på? –Jeg skal bruke pengene til å dra til Australia. Der skal jeg jobbe i studio med musikere, produsente­r og låtskriver­e. Tanken bak dette er at det er sunt å komme seg til ut i verden og i Australia må jeg også snakke engelsk hele tiden, og sågar vil jeg bli bedre i dette språket. Målet er å utvikle meg og jeg er signert av Sony, og de skal sette meg i kontakt med artister og produsente­r.

–Er målet å spille inn en plate på denne reisen?

–Nei, det blir kun som et prosjekt, og planen er ikke innspillin­g. Jeg gleder meg stort og det er faktisk litt attraktivt å vaere fra Skandinavi­a for tiden, for mange låtskriver­e fra Skandinavi­a har gjort det stort de siste årene. Målet er å utvikle meg og bli kjent med nye musikere og kunstnere.

43 søknader

Kjell Olav Pettersen, styreleder i Sparebanks­tiftelsen Sparebank 1 Nord-norge forteller at de fikk flest søknader på stipendet innen musikksjan­geren.

– Vi mottok 43 søknader, hvorav 23 kvinner og 20 menn. Det var flest søknader i kunstforme­n musikk, med hele 24 søknader, sier Pettersen.

Han forteller at dette er sjette gang Stiftelsen deler ut stipend til unge kulturtale­nter i Nord-norge og framhever at årets søknader også i år holdt et høyt nivå, og at mange av talentene uttrykker seg i flere kunstforme­r.

 ??  ?? Helge Reinsnes Moen tar når pademien er over, en tur til “'the land Down Under “.
Helge Reinsnes Moen tar når pademien er over, en tur til “'the land Down Under “.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway