Altaposten

Takker kommunen, byr på gratis sommerkons­ert

-

Altas største og eneste damekor skal skape sommerstem­ning i kultursale­n.

Kort tid

– Per nå har vi nettopp fått startet opp med øvinger i kultursale­n, og det er det eneste lokalet som egner seg til øving med tanke på avstand, derfor blir også konserten avholdt der, sier Nilsen.

Koret har helt til april kun øvd online og at det ikke er en noen optimalt løsning.

– Vi har øvd på internett i flere måneder, og det skal bli godt å komme i gang med øving med påfølgende konsert. Kormedlemm­ene har øvd hjemme på sofaen, og de ser fram til å få øvd skikkelig sammen.

Han påpeker at det denne gang kun blir en kort konsert.

– Det blir en litt kortere konsert enn normalt grunnet øvingstid, vi er nettopp kommet i gang med å møtes ansikt til ansikt. Det hele blir også gratis. Da må de som ønsker melde seg på, og skrive seg på en liste slik at smittespor­ing med mer er tilstede, sier Nilsen som håper epidemien snart ser sin ende.

– Vi trodde jo i jula at dette ville gå over, men det ser ut som ingen vet pr nå, og derfor benytter vi alle sjanser vi har med å konsertere.

Gir tilbake

Han er stolt over kommunen som gir koret gratis adgang på kultursale­n.

– Denne salen er den eneste plassen som er stor nok for avstand og øving. Jeg vet at korene i Tromsø ikke har kunnet eller kan øve grunnet mangel på slike flotte lokaler som vi har i Alta, og vi er sågar svaert glade for at kommunen lar oss øve der gratis. Og, derfor er denne konserten også gratis. Med oss på piano har vi Nina Veshovda, og målet er å skape en hyggelig sommeratmo­sfaere. Så håper vi at dagens situasjon er lik da som nå med tanke på smitte og smittevern­regler, håper Nilsen.

 ??  ?? Alta Vocale øver for fullt til sin sommerkons­ert. (Arkivfoto: Bernhard Hienerwade­l)
Alta Vocale øver for fullt til sin sommerkons­ert. (Arkivfoto: Bernhard Hienerwade­l)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway