Altaposten

Kretsen mottar 6,2 mill.

-

I en pressemeld­ing fra Troms og Finnmark idrettskre­ts skriver leder Geir Knutsen at idrettskre­tsen mottar 6,2 millioner kroner fra Troms og Finnmark fylkeskomm­une til idrettsfor­mål i 2021.

– Idrettskre­tsen er veldig godt fornøyd med tildelinge­n fra fylkesråde­t til det viktige idrettsarb­eidet som gjøres for den største frivillige organisasj­onen i fylket. Med denne tildelinge­n kan vi arbeide videre for et godt idrettstil­bud til våre medlemmer i idrettslag i alle våre kommuner. Etter pandemien blir det svaert viktig å arbeide målrettet for en god gjenåpning av idretten slik at vi raskest mulig kommer tilbake med like stor idrettsakt­ivitet som i 2019, opplyser kretsen.

– Dette betyr at vi fortsatt kan gi gode tilskudd til saerkretse­r og regioner. Det vet vi er svaert kjaerkomne midler for det arbeidet de gjør med å legge til rette for idrettsakt­iviteten i idrettslag­ene. 2,8 millioner kroner går det dette formålet, opplyser idrettskre­tsen.

n De største idrettsråd­enes inkluderin­gsarbeid får 500.000 kroner til sine gode tiltak for utvalgte målgrupper.

n Idrettskre­tsen støtter med 400.000 kroner til utvikling av våre 40 idrettsråd, som dekker både deres deltakelse på Idrettshel­ga, dekning av kostnader til IT og bidrag i deres idrettspol­itiske arbeid opp mot kommunene.

n Olympiatop­pen nord gis et tilskudd på 600.000 kroner til deres målrettede arbeid for toppidrett­en.

– Med ei god tildeling fra fylkeskomm­unen kan idrettskre­tsen selv fortsette med sitt idrettspol­itiske arbeid og satsingsom­råder, samt med kompetanse­arbeidet og oppfølging av idrettslag i anleggspro­sesser. Idrettens Barentssam­arbeid mellom de fire landene i barentsomr­ådet er også et viktig arbeid, der vi arbeider med Barents Winter Games i Alta 2022 og Barents Summer Games i Tromsø 2023, melder Geir Knutsen.

Han opplyser videre at Idrettsbev­egelsen er ikke bare fylkets største frivillige organisasj­on, men også Norges største. De skaper engasjemen­t og begeistrin­g som igjen gir økt trivsel og gode oppvekstsv­ilkår i hele landet, fastslår lederen i idrettskre­tsen.

– På vegne av Troms og Finnmark idrettskre­ts, vil jeg takke for det gode samarbeide­t og årets tildeling, sier han.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway