Altaposten

– Tror jeg vil trives i Alta

- Av B. M. Lyng og K. Steffensen sporten@altaposten.no

Omar Fonstad El Ghaouti (31) føler seg trygg på at han og Alta IF blir en god match.

– Mine første timer her oppe har gått over all forventnin­g. Jeg hadde et godt inntrykk av byen og klubben før jeg kom hit, men det har bare forsterket seg det siste døgnet. Jeg føler meg trygg på at dette stedet vil passe meg fint, og tror jeg vil trives i Alta, kommentere­r Alta IFS nysignerin­g Omar Fonstad El Ghaouti, som skrev under på en ettårskont­rakt med klubben mandag ettermidda­g.

Ventet på rett prosjekt

31-åringen rådførte seg med flere tidligere Alta If-spillere før han bestemte seg for å takke ja. Han har også kjennskap til et par av spillerne som fortsatt er i Alta IF, deriblant Håvard Nome, som Fonstad El Ghaouti har gått på skole sammen med.

– Jeg har ennå til gode å høre noen si noe negativt om Alta. Og det skjønner jeg godt. Jeg hadde en kjempefin førsteøkt med guttene og gleder meg til å komme i gang med sesongen, sier han.

Etter en trøblete fjorårsses­ong med tøffe koronarest­riksjoner hadde angrepsspi­lleren fra Oslo bestemt seg for å vaere nøye før han signerte for en ny klubb.

– Jeg ventet på det riktige prosjektet. Det var viktig for meg å finne en klubb som matchet mine egne ambisjoner, og etter lange samtaler med Aleksander Johansen og hovedtrene­r Vidar Johnsen følte jeg at dette var det rette valget for meg. Vi har samme plan, samme målsetting­er og tenker likt. Det klaffet veldig bra.

– I min beste alder

På spørsmål om resignerin­gen av Morten Gamst Pedersen hadde noe å si for klubbvalge­t svarer Fonstad El Ghaouti følgende:

– Primaert var ikke det noen avgjørende faktor. Men å ha en spiller som Gamst Pedersen i stallen er selvsagt et stort pluss. Han er en stor profil – det største navnet i Postnord-ligaen. Men jeg verdsetter resten av laget like høyt. Det er ydmyke gutter som har fått meg til å føle meg velkommen. Jeg har blitt tatt veldig godt imot, kommentere­r 31-åringen, som føler at han er i sin beste alder og håper at han kan finne veien til nettmasken­e ofte for Alta IF denne sesongen.

– Jeg er mye smartere nå enn da jeg var yngre, så jeg er nok på mitt aller beste som målscorer akkurat nå, forteller Omar, som ikke utelukker flere sesonger i gult og blått.

– Denne kontrakten varer ut året. Når sesongen er over tar vi en prat og ser hvordan det har gått. Jeg liker å prøve nye ting, så å flytte nordover gjør meg ingenting. Jeg har det ikke travelt med å reise tilbake, smiler Alta IFS nye angrepsspi­ller.

 ??  ?? Omar Fonstad El Ghaouti gjennomfør­te sin første treningsøk­t med Alta IF mandag ettermidda­g. (Foto: Torgeir Ekeland, Alta IF Fotball)
Omar Fonstad El Ghaouti gjennomfør­te sin første treningsøk­t med Alta IF mandag ettermidda­g. (Foto: Torgeir Ekeland, Alta IF Fotball)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway