Altaposten

Jeg har trent skikkelig bra i år og gleder meg til seriestart

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Pål Even Heggelund (18) lover å gi Omar Fonstad El Ghaouti (31) tøff kamp om spissplass­en i år.

Angriperen Omar Fonstad El Ghaouti ble presentert som Alta If-spiller tidligere denne uka. Klubben har jobbet lenge med å få på plass en ny spiss, og nå har Aleksander Johansen & co lyktes.

Håper på flere muligheter

Dette betyr samtidig at Alta IFS egne unggutter må jobbe enda hardere for å få sjansen til å spille 2.-divisjonsf­otball denne sesongen. A-sporten har tidligere skrevet om 19-åringen Tom Emaus, som har jobbet godt på treningsfe­ltet i vinter og håper å få flere muligheter til å vise seg frem.

En annen meget spennende lokal spiller er 18-åringen Pål Even Heggelund, som scoret sitt første mål for Alta IF da laget tapte 1-2 borte mot Fredriksta­d i sluttspill­et i Postnord-ligaen i fjor. Han har i følge trenerteam­et gjort sine saker veldig bra i sesongoppk­jøringen, og hadde nok vaert aktuell for en plass i førsteelle­veren hvis ikke klubben hadde sikret seg underskrif­ten til Omar Fonstad El Ghaouti. Heggelund har ingen planer om å gjøre spissvalge­t enkelt for Alta IFS hovedtrene­r Vidar Johnsen.

– Først og fremst synes jeg at det er artig at vi har fått inn en ny spiss. Det er viktig at vi gir Omar en god mottakelse og får han til å føle seg hjemme her. Det er bare sunt med konkurrans­e, så jeg har ingen problemer med at klubben henter inn dyktige spillere som forsterker laget, kommentere­r Pål Even Heggelund.

Han ønsker imidlertid å gi 31-åringen fra Oslo hard konkurrans­e om en plass i førsteelle­veren.

– Jeg har jobbet hardt og har et sterkt ønske om å spille flere kamper, og da fortrinnsv­is fra start. Det er klart at man gjorde seg noen tanker om en mulig plass i førsteelle­veren før Omar kom inn. Jeg hadde et håp om å få starte første seriekamp. Veien dit er nok blitt litt lengre nå, men jeg gir på ingen måte opp. Jeg skal fortsette å jobbe knallhardt og trøkke til på hver eneste trening, forteller han.

– Hvilke tanker har du gjort deg om Omar etter å ha sett han på trening denne uka?

– Han er helt klart en spennende spiller. Rask, kraftfull og dyktig foran mål. Han er definitivt en god tilvekst for oss, sier 18-åringen som har en fortid i naboklubbe­ne BUL og Tverrelvda­len IL.

Henger bedre med på trening

Han fik sjansen som innbytter i syv kamper i Postnord-ligaen i fjor. Målsetting­en er å spille mye mer denne sesongen.

– Jeg har trent skikkelig bra i år og gleder meg til seriestart. Mye mer spilletid er målet for årets sesong, og det føler jeg er innen rekkevidde. Det går mye bedre på trening nå enn det gjorde for et år siden. Jeg er klar til å bite fra meg hvis Vidar gir meg sjansen.

– Hvordan tror du laget kan gjøre det denne sesongen?

– Det er naturligvi­s vanskelig å si før vi får målt krefter mot noen andre. Det er vel først da vi får en pekepinn på hvordan vi ligger an i forhold til konkurrent­ene. Men jeg føler at vi har jobbet bra over lang tid og skal vaere godt rustet til det som venter. Vi har et bra lag. Jeg

tror vi skal bite godt fra oss, fastslår Heggelund, som ser frem til å spille treningska­mper igjen.

– Det skal bli godt å komme i gang. Det er artigere å møte andre lag og spillere enn å kun spille mot sine egne lagkamerat­er, smiler den unge Alta If-spissen.

Hovedtrene­r Vidar Johnsen sa i en samtale med A-sporten tidligere i år at han var imponert over hvor hardt Pål Even Heggelund hadde jobbet på treningsfe­ltet i år, der han ofte har vist svaert gode avslutterf­erdigheter. Men han ønsket likevel å hente inn en mer erfaren spiss som kan ta litt av presset bort.

– Pål Even er en fantastisk spennende spiller. Men han er bare 18 år gammel. Det stilles høye forventnin­ger til en spiss som starter jevnlig, og jeg ønsker ikke å legge et sånt press på han allerede nå, sa Johnsen til Altaposten.

PS! I går ble det klart at 16-åringene Tobias Norbye og Peder Brekke hentes opp i A-stallen. Tobias er sønn av Alta If-legende Martin Norbye. Talentfull­e Peder Brekke kommer fra naboklubbe­n BUL.

 ??  ?? Pål Even Heggelund har banket inn scoringer på treningsfe­ltet denne vinteren. Nå føler han seg klar for mer spilletid for Alta IF i Postnord-ligaen. (Alle foto: Steffensen)
Pål Even Heggelund har banket inn scoringer på treningsfe­ltet denne vinteren. Nå føler han seg klar for mer spilletid for Alta IF i Postnord-ligaen. (Alle foto: Steffensen)
 ??  ?? Omar Fonstad El Ghaouti er Alta IFS nye førstevalg på spissplass, men 18-åringen Pål Even Heggelund ønsker å gi han kamp om plassen.
Omar Fonstad El Ghaouti er Alta IFS nye førstevalg på spissplass, men 18-åringen Pål Even Heggelund ønsker å gi han kamp om plassen.
 ??  ?? Pål Even Heggelund har vist svaert lovende takter på trening i vinter. Unggutten scoret sitt første mål i Alta If-drakt borte mot FFK i fjor.
Pål Even Heggelund har vist svaert lovende takter på trening i vinter. Unggutten scoret sitt første mål i Alta If-drakt borte mot FFK i fjor.
 ??  ??
 ??  ?? Tobias Norbye, sønnen til spilleren med flest Alta If-kamper i klubbens historie, Martin Norbye, er tatt opp i A-stallen. Det er også Peder Brekke.
Tobias Norbye, sønnen til spilleren med flest Alta If-kamper i klubbens historie, Martin Norbye, er tatt opp i A-stallen. Det er også Peder Brekke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway