Altaposten

Satser fulltid på slående tilvaerels­e

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Andreas slutter som daglig leder for City scene studenthus. Årsaken er suget etter å spille mer.

Fokus på utdannelse­n

Andreas Voie Juliebø slutter i jobben før julen tar fatt, og ser fram til en litt mer fri tilvaerels­e.

– Jeg slutter ikke fordi jeg ikke trives, for det gjør jeg. Årsaken er av den enkle grunn at jeg skal fokusere på min hovedgreie, som er musikk og utøvende virksomhet. Jeg er utdannet trommeslag­er og jobben som frilanser og daglig leder er rett og slett for komplisert å kombinere.

– Hvor går ferden?

– Nå skal jeg vaere fulltidstr­ommis og jeg flytter til Oslo, hvor jeg også bodde før jeg kom til Alta. Jeg skal i hovedsak jobbe som frilanser, men jeg har mange faste musikere som jeg spiler med. En av disse er blant annet Inge Bremnes. Det er derfor godt mulig at jeg kommer tilbake til Alta, men da som musiker i en eller annen konstellas­jon, og det ser jeg fram til.

– Må vaere potet

Voie Juliebø startet som daglig leder for City scene da de måtte stenge ned.

– Jeg har vaert daglig leder i halvannet år, og startet så å si rett i jobben da koronaen ankom.

– Hvordan har tiden vaert i Alta? – Jeg har trivdes veldig godt. Det er en helt annen kultur her enn sørpå. Her er folk levende og inkluderen­de. Sørpå er det et litt kaldere samfunn som oftest går på automatikk. I Alta har jeg fått jobbe med masse kule og kreative folk, og det har vaert fantastisk, tross den tunge koronatide­n.

– Hvem bør vaere leder for studenthus­et?

– Han eller hun må vaere potet, det er første bud. I tillegg er det tre ferske ansatte som jobber her og den som får jobben må derfor gjerne ha bakgrunn fra både kulturog utelivsbra­nsjen. Jeg hadde selv ingen erfaring fra utelivsbra­nsjen, men har laert mye. En god leder lytter på sine ansatte og er god til å samarbeid. Studenthus­et har også over 100 frivillige, og lederen må vaere synlig for dem og vaere god på å koordinere hva det måte vaere.

Roser lokalet

– Hva er bra med City scene?

– Jeg kaller stedet for det nordnorske Rockefelle­r. Det er fordi jeg er veldig glad i Rockefelle­r som har akkurat det samme preget, med en god scene, fantastisk lokasjon, fasilitete­r og lokale. Det er mye som hele tiden må vedlikehol­des, men utgangspun­ktet er veldig bra. Det er også gulroten for den som vurderer å søke på jobben. Stedet passer for både konserter, quiz-kvelder og paneldebat­ter med mer. Rett og slett et veldig allsidig lokale som det siste året også har begynt å samarbeide tett med naeringsli­vet, som i sin tur er knyttet mot studentmil­jøet. Jeg slutter ved juletider, men vi ses sikkert igjen, smiler den straks påtroppend­e trommeslag­eren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway