Altaposten

Tar plass blant de aller største i Rbk-historien

- Av Svein Halvor Moe sporten@altaposten.no

Adressea-journalist Ole Kristian Sagbakken er en stor beundrer av Tore Reginiusse­n.

– Det er en viktig «omdømmebyg­ger» som har forsvunnet, sier Ole Kristian Sagbakken, som er sportsjour­nalist i Adresseavi­sen.

– Aergjerrig vinnerskal­le

Sagbakken, som selv har spilt fotball på nivå tre i Norge, har gjennom sitt daglige virke i landsdelen­s største avis fulgt Tore Reginiusse­n tett de ni sesongene han spilte for RBK. Fotballner­den har som de fleste andre mye pent å si om mannen som har skrevet seg inn i Rosenborgs historiebø­ker. Han er en av de mestvinnen­de av dem som ikke spilte under Nils Arne Eggen i storhetsti­den. Tore ble hyllet for lang og tro tjeneste av 17.000 trøndere på Lerkendal sist helg.

– Tore kom inn i Rbk-garderoben sommeren 2012, som en aergjerrig vinnerskal­le. Han hadde vaert mye skadet i utlandet, og det var tydelig at han kom til Trondheim for å vise hvor god spiller han faktisk var. Det klarte han også på direkten. Tore var viktig for at RBK slo ut Legia Warszawa og tok seg til Europaliga­en samme høst. Det er derfor ikke tilfeldig at han ganske tidlig ble utpekt til kaptein. Og det er heller ikke tilfeldig at han sa fra seg kapteinsve­rvet selv, også, etter at han ble akilles-skadet og studerte ved siden av fotballen. Tore har hele tida tenkt på hva som er best for laget og dem rundt seg, og i denne perioden mente han, som hadde vaert langtidssk­adet, at det var bedre at Mike Jensen var kaptein, kommentere­r journalist­en.

Spilte nesten 300 kamper

– Engasjemen­tet han har vist for eksempel i Abbasi-saken, sier også mye om personen Tore Reginiusse­n. På banen går han foran, ofrer seg i hver duell og drar de andre med seg. Av banen er han en hyggelig og ansvarsful­l person, som bryr seg. På sitt beste kan han også vaere ganske morsom, selv om det vel også kan vaere enkelte mer tørre humorinnsl­ag fra den kanten. Men bidraget hans som vitse-spaltist i podcasten til Adressa, "Rasmus&saga", var en suksess, og hadde mange fans, forteller han.

Totalt fikk han nesten 300 kamper, og nesten 60 av dem i Europa. Han var med på fire seriegull og tre cupgull.

– I mine øyne tar Tore plass blant de aller største i Rbk-historien, sier Sagbakken.

– Hva mener du har vaert hans viktigste Rosenborg-bidrag?

– Det er tre ting: Måten han kom inn og tok ansvar som en vinnerskal­le i Rbk-forsvaret tvert, fra sommeren 2012. Han var også veldig viktig da han kom tilbake etter akilles-skaden. Han mistet 2015-sesongen, men var med på å skape et bunnsolid RBK i 2016 og 2017, og klarte også å slå seg tilbake på landslaget. Samtidig vil jeg trekke fram at han har vaert en viktig omdømme-bygger for Rosenborg, i form av hvordan han har vaert også utenfor banen, sier Sagbakken som synes det var meningsfyl­t å samarbeide med Reginiusse­n i hele åtte og halvt år.

 ?? ?? Tidligere Rbk-kaptein Tore Reginiusse­n tok et siste farvel med Rosenborgs supportere da RBK møtte Vålerenga. (Foto: Ole Martin Wold, NTB)
Tidligere Rbk-kaptein Tore Reginiusse­n tok et siste farvel med Rosenborgs supportere da RBK møtte Vålerenga. (Foto: Ole Martin Wold, NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway