Altaposten

Imponerte stort i NNM

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Utøverne fra Alta taekwondok­lubb syntes det var gøy å konkurrere ordentlig igjen.

Det er ingen tvil om at koronapand­emien har rammet enkelte idretter hardere enn andre. Noen som har merket de svaert strenge restriksjo­nene veldig godt er medlemmene i Alta taekwondok­lubb.

– Vi har helt klart hatt utfordring­er under denne pandemien. Vi mistet en del medlemmer, og spesielt unge konkuranse­utøvere. For dem var den sosiale delen viktig. Det å kunne ta en prat i lokalet etter trening, reise sammen rundt i verden for å konkurrere, bo på hotell eller skoler og ha det gøy sammen mellom konkurrans­ene betyr enormt mye. Det har vaert 18 tøffe måneder, forteller leder i Alta taekwondok­lubb, Cato Radem.

Var spent på konkurrans­eformen

Nå har endelig samfunnet åpnet opp igjen, og for de gjenvaeren­de utøverne fra Alta var nordnorsk mesterskap i taekwondo første ordentlige utfordring. NNM gikk av stabelen i Bodø sist helg.

– Det har ikke vaert noen konkurrans­er, ingen samhold eller reising. Utøverne har bare stått på hvert sitt kryss og gjennomfør­t mer eller mindre statisk trening med to meter avstand til personen ved siden av seg. Det ble jo svaert vanskelig og demotivere­nde over tid. Derfor var gleden stor da NNM ble arrangert, kommentere­r Radem.

– Det var naturlig nok en del usikkerhet blant utøverne i starten med tanke på at dem ikke hadde fått trent noe saerlig på veldig lang tid. De følte kanskje at konkurrans­eformen ikke var helt prikket inn. Men den frykten skulle vise seg å vaere ubegrunnet, smiler han.

Radem forteller at Alta taekwondok­lubb har stolte tradisjone­r i Nnm-sammenheng.

– Klubben vår er helt i toppsjikte­t i Nord-norge. Utøverne kommer alltid hjem med mange medaljer, det er helt klart stas for både klubben og den enkelte utøver.

Fin oppvarming til NM

Til sammen ble det to gull, tre sølv og én bronse. I tillegg sikret to av utøverne bestemanns­priser.

– Tore Gundersen, som under nedstengni­ngen stakk av med gull og ble verdensmes­ter i et prestisjet­ungt online-mesterskap, smalt til med gull i NNM. Han fikk også bestemanns­pris i sin klasse. Esben Ringbu Jensen tok gull i mønster og sølv i sparring. Også han fikk bestemanns­pris. Bestemanns­pris er en pokal til den utøveren som har mest poeng totalt i sin klasse, opplyser Radem.

– Karina Tiberg, som egentlig tilhører Båtsfjord NTN Taekwondo klubb, men som går på skole og trener i Alta, slo til med dobbelt sølv. Sandra Gundersen, som etter lengre skadeavbre­kk og deretter pandemi-avbrekk, kom hjem med bronse i mønster, fortsetter han, og skryter også av Toril Ringbu.

– Toril gjorde en vanvittig bra innsats og kjempet hardt, men nådde ikke helt til premiepall­en denne gangen, sier han.

– Dette lover veldig bra for NM om tre uker. De samme som deltok i NNM reiser sørover for å kjempe om de gjeveste medaljene i Trondheim Spektrum, avslutter Radem.

 ?? ?? Toril Ringbu (fra venstre), Esben Ringbu Jensen, Sandra Gundersen, Tore Gundersen (foran) og Karina Tiberg gjorde det skarpt i NNM. (Foto: Privat)
Toril Ringbu (fra venstre), Esben Ringbu Jensen, Sandra Gundersen, Tore Gundersen (foran) og Karina Tiberg gjorde det skarpt i NNM. (Foto: Privat)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway