Altaposten

– Gjorde det mye bedre enn forventet

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Fire unge utøvere fra Alta karateklub­b kapret medaljer i NNM.

Karateklub­ben fra Nordlysbye­n gjorde det bra i nordnorsk mesterskap (NNM) i fullkonkon­takt karate. Mesterskap­et gikk av stabelen i Tromsø sist lørdag, og trener Tommy Edvardsen er storveies stolt av sine elever.

– Vi stilte med fire stykker og dette var det første stevnet de noensinne har deltatt på. Mye grunnet den lange epidemien, som også har gjort at vi har fått trent veldig lite sammen i år. Vi har derfor trent intensivt før stevnet og de gjorde det mye bedre enn forventet, sier Edvardsen stolt.

Nå jobber karateklub­ben mot norgesmest­erskapet.

– Der skal de samme utøverne også stille. Det går av stabelen i mars måned og skal arrangeres i Bergen eller Oslo.

Håper på 100, igjen

Karateklub­ben har under koronaen mistet halvparten av medlemmene, nå håper Edvardsen at den nye tiden vil bringe nye og gamle medlemmer tilbake til treningslo­kalet på Sandfallet.

– Før koronaen var det omtrent 100 som trente. Nå er vi kun 50 igjen. De som lyst å trene karate igjen, eller har lyst å bli med er hjertelig velkommen, for karate er en fantastisk sport.

– Hva er så bra med karate?

– Mange tror det er hardt og brutalt, men vi har et lavterskel­tilbud, både for de som vil begynne og for de som bare vil trene. Mange sier de ikke er i form for å trene med oss, og da bruker jeg å kontre med: «perfekt, da er det bare å komme, så kommer du i form». Vi driver mye med selvforsva­r og trener mye på hvordan man blir både myk og sterk. I tillegg er treningsfo­rmen bra ettersom man blir sikker på seg selv og mer opplagt. Vi har mange godt voksne som bare trener.

– Hvem kan trene karate?

– Alle mellom åtte til 100 år. Noen er her for å kun trimme, mens andre er her for å vaere aktive utøvere. Det bestemmer man selv, og våre treninger er delt opp i disse to gruppene.

De fire deltakerne som stilte NNM fikk følgende plassering:

iAdrian Linnes - gutter 13-14 år klassen (1.plass i kata) Silas Villemann Bekk - gutter

nn11-12 år klassen (1.plass i kamp) Casandra Lier - jenter 13-14 år klassen (3.plass kamp)

nSina Skum - jenter 8-10 år klassen (Her fikk alle medalje)

n

 ?? ?? Adrian Linnes, Silas Villemann Bekk, Casandra Lier og Sina Skum gjorde det godt i NNM. (Foto: Privat)
Adrian Linnes, Silas Villemann Bekk, Casandra Lier og Sina Skum gjorde det godt i NNM. (Foto: Privat)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway