Altaposten

– Tok helt av i sosiale medier

- Av Reiulf Grønnevik Martin Hovden reiulf@altaposten.no

Moddi ser fram til en fredelig konsert i Nordlyskat­edralen etter mye støy.

Artisten er klar for konsert med Alta motettkor på torsdag, etter det han mener er vel mye ufortjent tyn på sosiale medier de siste dagene.

– Etter at NRK skrev at jeg skulle spille i vindemølle­parken i Havøysund, så tok det helt av på Facebook, sier Moddi til Radio Alta.

Fjernes fra spillelist­er

Noen av kommentare­ne har blant handlet om at han bør skamme seg, og at mange nå skal fjerne spillelist­ene sine med Moddi-låter fra Spotify, eller rett og slett bare skru av tv-en når og hvis han dukker opp på skjermen.

– Jeg vet at vindkraft er kontrovers­ielt, men jeg har sjekket ut dette anlegget før jeg takket ja, og jeg føler jeg kan stå inne for hva dette anlegget er. Jeg er selv medlem av Naturvernf­orbundet og mener at vi selvsagt må vaere forsiktig med videre utbygging av vindmøller i landet. Dette er det er vindkraftv­erk som eies av Finnmark Kraft og jeg har snakket med selskapet i forkant, som hadde en gjenåpning av anlegget med store fine møller, men de står på samme plassen som før. Det jeg vet, er at folk i Havøysund generelt er positive til sin vindkraftp­ark, sier artisten.

Kommer med koronaplat­e

Torsdag skal han spille fra sin nye plate i katedralen. Det skal han gjøre sammen med Alta motettkor.

– Jeg har aldri sunget med kor før, og det var en kompis som ba meg sjekke ut Alta motettkor. Vi skal spille og synge mye fra mitt kommende album «Bråtebrann». Dette blir en av de første konsertene med dette materialet.

– Det dette en koronaplat­e?

– Helt klart. Vi var i studio da Norge stengte ned, og noen av låtene er faktisk spilt inn over Skype, med pålegg fra ulike instrument­er, så dette er mitt koronabarn. Plata inneholder faktisk 19 ulike innspillin­gsplasser.

 ?? ?? Moddi tar med både gitar og Altas beste kor til Nordlyskat­edralen i morgen. (Foto: Bjørn Martin Lyng)
Moddi tar med både gitar og Altas beste kor til Nordlyskat­edralen i morgen. (Foto: Bjørn Martin Lyng)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway