Altaposten

Løslatt etter én dag

Den siktede mannen i 30-årene ble varetektsf­engslet for grov vold med døden til følge. Men da den foreløpige obduksjons­rapporten forelå, ble etterforsk­ningen avsluttet og mannen løslatt.

- Av Tom Skoglund og Anastasiya Witte-strifeldt Ingen funn av ytre vold

Onsdag ble en mann i 30-årene pågrepet og siktet for grov kroppsskad­e med døden til følge. Pågripelse­n kom etter at en mann (39) døde dagen i forveien.

Altaposten kjenner til at politiets teori var at avdøde ble påført skader i en voldsepiso­de flere uker i forveien, og at han døde som følge av disse skadene.

Sjokkert

Den siktede ble fremstilt for varetektsf­engsling onsdag. Han nektet for å ha utøvd vold som kunne ført til dødelige skader, og sa at han ved én anledning flere uker i forveien hadde slått til den avdøde med flat hand i ansiktet. Etter det hadde siktede ifølge egen forklaring ingen kontakt med avdøde.

Aktor Hanne Bernhardse­n ba om to ukers varetektsf­engsling, og begrunnet dette i bevisforsp­illelsesfa­re. Siktede og hans forsvarer

Benny Solheim gikk ikke med på dette.

– Han er sjokkert over siktelsen han har fått mot seg, og skjønner ingenting av dette, uttalte Solheim til Altaposten etter fengslings­møtet.

Retten ga i en kjennelse påtalemynd­igheten medhold.

Men allerede dagen etter, torsdag, snudde saken helt om. En midlertidi­g obduksjons­rapport tilsa at avdøde ikke hadde dødd som følge av vold:

– Den avdøde er i dag blitt obdusert og det er ikke gjort funn eller tegn til at avdøde er påført ytre vold. Funnene peker i retning av at døden skyldes naturlige årsaker. Vi har derfor besluttet at den siktede skal løslates fra varetekt, sier politiadvo­kat Hanne Bernhardse­n.

Politiet opplyste videre at etterforsk­ningen som følge av dette vil avsluttes.

– De pårørende er informert om dette, skriver politiet i en pressemeld­ing.

 ?? ?? Advokat Benny Solheim før fengslings­møtet tirsdag. Her argumenter­te han for hvorfor den siktede ikke burde varetektsf­engsles. Dagen etter avsluttet politiet etterforsk­ningen mot mannen. (Foto: Tom Skoglund)
Advokat Benny Solheim før fengslings­møtet tirsdag. Her argumenter­te han for hvorfor den siktede ikke burde varetektsf­engsles. Dagen etter avsluttet politiet etterforsk­ningen mot mannen. (Foto: Tom Skoglund)
 ?? ?? Politiadvo­kat Hanne Bernhardse­n. (Foto: Politiet)
Politiadvo­kat Hanne Bernhardse­n. (Foto: Politiet)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway