Altaposten

Man må være litt gal for å flflytte grenser

-

– Føler du deg ofte undervurde­rt?

– Ja, og den undervurde­ringen skjer hver dag. Man hører stadig at man ikke kan gjøre ting, men det går jeg ikke med på. Jeg vet som regel at ting går an, for jeg har ofte gjort det.

– Har det gått en F i deg?

– Det har gått en rimelig stor F i meg, ler Nodland.

Hylles

I den opprinneli­ge planen var det lagt opp til at Stigs kompis, Jan-frode Nordli, skulle delta gjennom å være «følgebil-sjåfør».

Dette blir derimot vanskelig grunnet uforutsett­e hendelser.

– Jeg hadde gledet meg til å slå følge med Stig på turen, men å sitte 40 dager i bil kan forverre et par ting som nylig har dukket opp i helsesitua­sjonen min, så jeg må prioritere helsen. Jeg håper virkelig at noen andre kan ta min plass. Om ikke de kan ta hele strekninge­n eller tiden, så kan det være mulig med etapper, forteller Nordli.

Han mener det ville vært synd hvis prosjektet må utsettes.

– Stig har et behov for å oppleve og det er det sikkert mange andre funksjonsu­tfordrede som også har, men som ikke har fått gjort noe med. Det er det som driver han i dette prosjektet, hvor han også har et budskap til samfunnet og de som styrer: Alle har et potensiale – uansett. Exoquad rullestole­n som Stig skal bruke kan også brukes off-road og kan dermed flytte grensene for det potensiale­t, så derfor syns jeg dette prosjektet er ganske viktig.

I disse dager jobbes det også med å opprette en Spleis for å hjelpe til med drivstoff og overnattin­g til den to måneders lange rullestolt­uren.

– Hva gjør du hvis ikke dette løser seg, Stig?

– Jeg skal gjøre mitt for at dette skal gå, men jeg må basere meg på at noen snille mennesker vil hjelpe og kunne tenkt seg en liten kjøretur.

– Men tanken om at dette ikke skal gå, den har jeg ikke tenkt, avslutter han.

 ?? ?? Selv om det blir utfordrend­e, nekter Nodland å gi slipp på drømmen om å oppleve Norge på langs i rullestol.
Selv om det blir utfordrend­e, nekter Nodland å gi slipp på drømmen om å oppleve Norge på langs i rullestol.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway