Altaposten

Rolffa til feiringen

– I år er det 30 år siden første gang samenes nasjonalda­g ble feiret.

- Av Lill Vivian Hansen lill@altaposten.no

Det er Alta sameforeni­ng og 8. og 9. klasse ved Tverrelvda­len ungdomssko­le som inviterer og ønsker alle velkommen til jubileumsf­eiring av samenes nasjonalda­g i Bul-hallen.

– Vi ønsker alle hjertelig velkommen til åpent hus i Bul-hallen 6. februar. I år er det 30 år siden første gang dagen ble feiret, og vi er glade for igjen å kunne ønske velkommen til stor feiring, sier Anne Henriette Nilut, leder i Álttá sámiid searvi.

Hun opplyser at arrangemen­tet er gratis og åpent for alle. Det er ungdomssko­leelevene fra Tverrelvda­len som skal sørge for kafeen, og de vil selge biđus, kaffe og kaker.

Underholdn­ing

Arrangøren røper også at Nils Mikael Hansen og Rolf Amundsen, som er kjent fra Rolffa kommer og holder en konsert for barn og unge, takket være støtte fra Sametinget.

– Klassen sparer til skoletur til London, og dette håper vi blir et godt bidrag til klassekass­a. Bul-hallen har god plass, så vi håper mange vil komme og feire dagen og kjøpe bidus, kaffe og kaker i kafeen, sier foreldreko­ntakt Trude Mannsverk.

I tillegg skal det holdes velkomstta­ler og det vil bli loddtrekni­ng.

– Vi er så glade og takknemlig­e for at 8. og 9. klasse ved Tverrelvda­len ungdomssko­le ønsket å være med å arrangere med oss! Det ville ikke latt seg gjøre uten deres hjelp. Alle er hjertelig velkomne til å feire samenes nasjonalda­g i Bul-hallen, avslutter Nilut.

10. klasse styrer

I Kautokeino feires samenes nasjonalda­g i Báktehárji. Det er 10. klasse sammen med foreldre og foresatte som står for arrangemen­tet. Dagen starter med flaggheisi­ng klokken 10.00, og det blir familiegud­stjeneste i kirka klokken 11.00.

I Báktehárji åpner de kafeen klokken 12, og her kan de tilby både biđus, pølser, kaker, vafler, kaffe og brus.

På programmet står også tale ved ordføreren og offentligg­jøring av årets kulturpris­vinner i Kautokeino kommune.

 ?? ??
 ?? ?? Rolf Amundsen i Rolffa blir gjest under mandagens feiring i Bul-hallen. (Foto: Bernhard Hienerwade­l)
Rolf Amundsen i Rolffa blir gjest under mandagens feiring i Bul-hallen. (Foto: Bernhard Hienerwade­l)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway