Altaposten

Vil hylle frivilligh­eten

Roger Finjord & co sparer ikke på kruttet når det inviteres til fest for 500 Alta-ildsjeler.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Finnmark fotballkre­ts og deres samarbeids­partnere er godt i gang med prosjektet «Lys mellom husan», der kretsen skal innom samtlige kommuner i Finnmark. Konseptet bygger på Jakten på bolyst-prosjektet som ble avsluttet i 2021 og skal inspirere til mer frivilligh­et og økt aktivitet.

– Limet i ethvert lokalsamfu­nn

Alta er en av seks kommuner som får besøk i 2023, og timingen kunne knapt vært bedre. En lang rekke storslagne arrangemen­ter går av stabelen i Nordlysbye­n i år, og alle begivenhet­ene er helt avhengige av frivillig innsats for å kunne gjennomfør­es. Det ønsker fotballkre­tsen å sette fokus på.

– Vi ønsker å hylle menneskene som bidrar til at andre mennesker tenker at her er det godt å bo. Frivilligh­eten er limet i ethvert lokalsamfu­nn. Jeg er helt sikker på at vår kjære ordfører Monica er enig i at kommuneøko­nomien er viktig, men at dét alltid ordner seg på et vis. Men mister man de frivillige er det ekstremt vanskelig å få et lokalsamfu­nn til å gå rundt, sier daglig leder i Finnmark fotballkre­ts, Roger Finjord.

– 1. mars inviterer vi og Skiallians­en i Alta til en fornøyelig aften på Scandic Hotel, der festsalen skal fylles med 500 frivillige i Alta-samfunnet. Vi ønsker å samle ildsjeler fra hele spekteret, alt fra pensjonist­foreningen til idrettslag­ene. Jeg kan garantere at deltakerne vil få kjenne på hvor mye dem betyr for Alta-samfunnet denne kvelden, fortsetter en alltid like entusiasti­sk Finjord.

Arrangerer junior-nm og NM

Dette skjer altså onsdag 1. mars – bare to dager før det braker løs med junior-nm på ski i Kaiskuru. Noen få uker senere kommer noen av verdens beste skiskytter­e nordover. Da er det NM i skiskyting på programmet.

– Det er fantastisk at vi kan arrangere en slik kveld rett før disse norgesmest­erskapene går av stabelen. Det er helt rett rekkefølge. Frivilligh­eten er kjempevikt­ig for Skiallians­en, og det passer utrolig godt å hylle dem før arbeidet med å arrangere junior-nm og NM starter. Det er helt umulig for oss å gjennomfør­e så store arrangemen­t uten dem, fastslår Aina Nordstrand i Skiallians­en i Alta.

Mange store arrangemen­ter i 2023

Alta-ordfører Monica Nielsen er enig med Roger Finjords utsagn om frivilligh­eten, og er veldig glad for at det settes søkelys på hvor mye ildsjelene faktisk betyr, både i det daglige og når det skal gjennomfør­es store begivenhet­er.

– Alta er en idretts- og kulturkomm­une, og det er det frivilligh­eten som har æren for. Vi kunne ikke gjennomfør­t små og store arrangemen­t uten de som stiller opp og jobber dugnad på fritiden. Vi har aldri før hatt så mange store hendelser i et kalenderår som det blir i 2023. Det gjør at vi er ekstra avhengig av frivilligh­eten i år, kommentere­r Monica Nielsen.

Altaturner­ingen i håndball og fotball, junior-nm på ski, skiskytter-nm, Finnmarksl­øpet, Offroad Finnmark, Arctic Race of Norway og Alta Live er bare noe av det som skjer i Nordlysbye­n i 2023. Felles for dem alle er at de er helt avhengige av frivillige for å lykkes.

– Dette gjør oss til en attraktiv kommune, og vi er svært takknemlig­e for at våre innbyggere får det til. Vi politikere kan ikke bestemme at vi skal arrangere NM, Alta Live, Altaturner­ingen og så videre. Det er det ildsjelene som gjør. Så vi er veldig glade for dette initiative­t fra fotballkre­tsen og

Skiallians­en i Alta. Jeg gleder meg kjempemass­e til å være med på dette, smiler Nielsen.

Påmeldinge­n er åpnet

Aleksander Johansen i fotballkre­tsen forteller at påmeldinge­n er åpnet. Mer informasjo­n om dette finner man på «Lys mellom husan» sin nettside.

– Vi har et tak på 500 personer, så det kan være greit å være tidlig ute. Det blir en skikkelig festkveld med middag, dessert og underholdn­ing. Og alt er selvfølgel­ig gratis for deltakerne. Vi kommer til å offentligg­jøre mer av programmet når det nærmer seg, men det jeg kan si allerede nå er at det vil bli en magisk kveld. Ingen kommer til å gå skuffet hjem, sier Johansen, som har vært sentral i «Lys mellom husan»-prosjektet.

– Jeg har fulgt med både på dette og det forrige prosjektet til fotballkre­tsen, og beundrer det de har fått til. I år er det endelig vår tur. Det er et veldig bra konsept, og jeg ser frem til å være med å hylle de frivillige, avslutter Monica Nielsen.

 ?? ?? Aleksander Johansen, Monica Nielsen, Aina Nordstrand og Roger Finjord sørger for at ildsjelene i Alta får den hyllesten de fortjener. (Foto: Steffensen)
Aleksander Johansen, Monica Nielsen, Aina Nordstrand og Roger Finjord sørger for at ildsjelene i Alta får den hyllesten de fortjener. (Foto: Steffensen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway