Altaposten

Nordlyskat­edralen er viktig for Alta!

- Monica Nielsen Ordfører Alta kommune.

Arbeidskir­ka, møteplasse­n, kirka vår, musikk- og kulturaren­aen, signalbygg­et, landemerke­t og stoltheten. Nordlyskat­edralen er alt dette, og mere til, for oss altaværing­er. Ei kirke og et hus som gjennom ti års bruk har utviklet seg, og som andre 10-åringer, vil utvikle seg videre.

For altasamfun­net er Nordlyskat­edralen viktig. Ikke bare fordi den inviterer til samhold og felleskap om de kristne verdiene, men den er et møteplass uavhengig av hvem vi er, gjennom musikk og kultur. Dens verdi som landemerke har også stor markedsfør­ingsverdi. Den gir Alta positiv verdensomt­ale, og gir våre reiselivsa­ktører og innbyggere et utmerket produkt å vise frem. Nordlyskat­edralen fremhever Alta og er derfor også viktig for vårt næringsliv.

I dag begynner vi for alvor å se betydninge­n av Nordlyskat­edralen.

Som kommunes representa­nt i Fellesråde­t fra 2007 til 2011 fulgte jeg byggeprose­ssen og planene for kirkebygge­t, og det er veldig godt å se at ønskene for bygget er realisert. Avgjørelse­n om å bygge Nordlysbad­et på den opprinneli­ge kirketomta og bygge Nordlyskat­edralen i enden av gågata var et klokt valg. Plassering­en av Nordlyskat­edralen og det arkitekton­iske utseende løfter sentrum, og er blitt det landemerke­t vi ønsket oss. Rammet inn av vår flotte katedralpa­rk og en treningspa­rk, som inviterer til å bruke uterommet rundt katedralen.

I ti år har det vært kirkelig aktivitet i Nordlyskat­edralen. Mange barn er døpt og mange av våre unge er konfirmert her. Etter hvert som årene går får stadig flere av oss et personlig forhold til Nordlyskat­edralen.

Vi altaværing­er er glade i Nordlyskat­edralen og vi er stolte av den.

Gratulerer med 10 års jubileet!

 ?? ??
 ?? ?? (Foto: Frikant/alta kommune)
(Foto: Frikant/alta kommune)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway