Altaposten

– Helt suverent å ha konsert i Nordlyskat­edralen

Sammen med Alta Motettkor har Ola Sletvold mange konserter i Nordlyskat­edralen bak seg.

-

Han trekker frem to som gikk i bresjen for å få katedral til Alta, men som dessverre har gått bort; Nils Toft og Ottar Grimstad.

– Det var spesielt viktig for Ottar å få et lokale velegnet for musikk. Men musikk er så meget! Sier Ola.

Akustikken i Nordlyskat­edralen

I Nordlyskat­edralen har det vært arrangert alt fra operakonse­rt til korpskonse­rt og babysang. Lokalet er i utgangspun­ktet beregna for ikke-forsterket musikk, men det blir også tatt i bruk forsterkni­ng under konserter som krever sin lydekspert­ise.

– Man kan gjøre seg uavhengig av akustikken, det er jo regulerbar­e gardiner i taket som gjør at du kan regulere hvor mye klang du vil ha eller ikke vil ha, sier han.

Han mener at noen av bandene som spiller i Nordlyskat­edral er delvis forsterka for å få frem vokal, mens Alta Motettkor på sin side opptrer uten forsterkni­ng.

– Det er helt suverent å ha konsert i Nordlyskat­edralen! slår han fast.

– Det er bra at katedralen er så mye i bruk når vi har den. Det skulle bare mangle. Det tror jeg alle som har vært der og brukt den syns har vært kjempefint, fortsetter han.

Stor overgang fra øvingsloka­lene

Alta Motettkor øver vanligvis i Auletten, og det å gå fra øvingsloka­lene til konsertlok­alene i Nordlyskat­edralen er en stor overgang.

– Klangen er relativt dau i Auletten, men en helt annen opplevelse i Nordlyskat­edralen. Det jevner ut de forskjelle­ne som alltid er til stede når en haug med folk gjør ting musikalsk sammen, så det er veldig bra, forteller han.

Nordlyskat­edralen setter Alta på kartet

Han syns Nordlyskat­edralen er et bygg som setter Alta på kartet og at det vekker oppsikt.

– Bygget er viktig for identitete­n. Da tenker jeg ikke på det kristlige siden ved det, men selve bygget og at man kan knytte så mye til det; isskulptur­ene som bygges nå, statuen av nordlysfor­skeren Birkeland, navnet Nordlysbye­n. Det blir en helhet og spiller veldig stor rolle i hvordan vi omtaler stedet vårt, avslutter han.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway