Altaposten

Slik skal Nordlyskat­edra

10. februar 2023 er det 10 år siden Nordlyskat­edralen Alta kirke ble vigslet. Det feires med en egen jubileumsu­ke, hvor det er sydd sammen et rikt og variert program.

-

Jubileumsu­ka i Nordlyskat­edralen arrangeres 7.-12. februar 2023. Men like etter nyttår starter forberedel­sene med å lage vakker iskunst utenfor Nordlyskat­edralen. Dette arbeidet pågår fra 9. januar til 7. februar.

Det overordned­e temaet for jubileumsu­ka er inkluderin­g. Målet er at så mange som mulig av Altas befolkning skal ha et arrangemen­t som treffer dem godt.

Feiringen toppes med et kombinert jubileum for Nordlyskat­edralen og Violet Road, som fyller 15 år i år. Lørdag 11. februar blir det magiske toner i katedralen når Violet Road byr på sitt beste reportoar fra de siste 15 årene. en kristen organisasj­on og Guds ord står i forsete. Formiddags­treffet er åpent for alle og det koster ingenting å delta. Alle er hjertelig velkomne til å delta, sier Kristine Daniloff.

– Marco Elsafadi er en prisvinnen­de foredragsh­older og ildsjel som alltid treffer publikum. Han er opptatt av viktighete­n av gode relasjoner – både på jobb og ellers i livet. Når vi i jubileumsk­omiteen bestemte oss for å ha inkluderin­g som en rød tråd gjennom jubileumsu­ka, var det lett å velge Marco Elsafadi som foredragsh­older. Hans bakgrunn, erfaring og væremåte er midt i blinken for det vi ønsker å formidle, forteller Gunnar Tangvik i jubileumsk­omiteen. pleid å bli lagt til Nordlyskat­edralen, og den gode tradisjone­n holder vi på også i år. – Konserten feirer en overgang til en lysere årstid og er et årlig innslag på programmet til festivalen. Denne gangen presentere­r vi duoen Davás, som består av artisten Inger Johanne Oskal og gitaristen John-kåre Hansen. Begge jobber innen forskjelli­ge sjangre som jazz, folkemusik­k, samisk musikk og world music, forteller produsent i Sami Music Week, Olga Solyanik.

– 2. og 3. klasse på skolene i sentral-alta er invitert til 10-årsbursdag med alt som hører til. Det blir kake, ballonger og bursdagssa­ng. Vi skal også ha fokus på kirkesymbo­ler og hva kirka brukes til, forteller Oddhild Klevberg i Alta menighet.

– Festkonser­ten i anledning 10 års jubileet består av totalt 8 lokale korps og kor. Det blir rett og slett blanda drops; litt av alt og veldig stor variasjon. Korpsene og korene skal vise seg fra sin aller beste side og det blir en hyggelig konsert. Alle gleder seg veldig til å være med, sier Hege Andersson, produsent for konserten.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway