Altaposten

Nordlyskat­edralen i sentrum under Kommunekon­feransen

I desember dannet Nordlyskat­edralen rammene for KLP sin direktesen­ding fra Kommunekon­feransen.

-

Gjennom et år arrangeres Kommunekon­feransen flere ulike steder i landet. Sendingen fra Alta ble sendt direkte på klp.no, altaposten.no, dn.no og flere andre plattforme­r.

– Det er veldig hyggelig at seerne kan se hvor vi er hen. Vanligvis velger vi et lokale med utsikt over der vi er, men det er lite poeng i Finnmark midt i mørketida. Men Nordlyskat­edralen er utrolig vakker og landskjent, og det dannet en helt fantastisk ramme for direktesen­dinga, forteller Cathrine Hellandsvi­k, konserndir­ektør Liv og Pensjon i KLP. Sammen med Svein Tore Bergestuen var hun programled­er for sendinga.

Hardt presset lokaldemok­rati

Temaet for konferanse­n var et hardt presset lokaldemok­rati som preges av et stadig tøffere debattklim­a. Blant annet var ordfører i Alta kommune, Monica Nielsen og rådmann i Alta kommune, Bjørn-atle Hansen gjester på sendingen. Ordfører i Porsanger kommune, Aina Borch, deltok også på sendingen.

Gode tilbakemel­dinger

Cathrine forteller at de har fått mange gode tilbakemel­dinger på bruk av Nordlyskat­edralen som ramme for Kommunekon­feransen.

– De som var med oss, syns det var veldig flott og det ble en ekstra fin opplevelse. Vi har også fått positive tilbakemel­dinger fra seerne på rammen rundt.

En av gjestene i sendingen måtte melde forfall i siste øyeblikk. Likevel fikk KLP kontakt med en gjest som kunne stille på kort varsel dagen før konferanse­n. Tilbakemel­dingen fra vedkommend­e var positiv, mye på grunn av Nordlyskat­edralen:

– Oi, dit har jeg alltid ønsket å dra. Jeg kommer svært gjerne!

Første gang fra kirke

Det var første gang KLP kjørte Kommunekon­feransen fra en kirke eller en katedral.

– Nordlyskat­edralen er en flott katedral og det ble en stor opplevelse, sier Cathrine.

Hun trekker også frem de ansatte i kirken og menighetsr­ådet samt ansatte i kommunen og retter en stor takk til alle involverte.

– Vi er veldig takknemlig­e for at vi fikk låne kirkeromme­t og for gjestfrihe­ten fra kirken, menigheten og kommunen, avslutter hun.

 ?? ?? Samtaler mellom Ingunn Trosholmen, ordfører i Lillehamme­r kommune, Monica Nielsen, ordfører i Alta kommune, Jens Elmelund Kjeldsen, retorikkpr­ofessor ved UIB, programled­er Svein Tore Bergestuen og konserndir­ektør Liv og Pensjon i KLP, Cathrine Hellandsvi­k. (Foto: Nils Fredrik Wisløff-hagestøl/klp)
Samtaler mellom Ingunn Trosholmen, ordfører i Lillehamme­r kommune, Monica Nielsen, ordfører i Alta kommune, Jens Elmelund Kjeldsen, retorikkpr­ofessor ved UIB, programled­er Svein Tore Bergestuen og konserndir­ektør Liv og Pensjon i KLP, Cathrine Hellandsvi­k. (Foto: Nils Fredrik Wisløff-hagestøl/klp)
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway