Altaposten

– Turistene elsker katedralen!

Nordlyskat­edralen betyr mye for reiselivsn­æringen i Alta. De fleste turistene Carrie Rundhaug møter på jobb, har sett bilder av katedralen eller hørt om den og ønsker å se katedralen med egne øyne.

-

Carrie Rundhaug jobber som guideansva­rlig i Boreal Adventure, som står bak guidingen i Nordlyskat­edralen. Hun har fortalt turister fra hele verden historien om Nordlyskat­edralen i fem år.

– Nesten alle cruiseskip­ene som kommer til Alta har et besøk til katedralen, noe de virkelig settes pris på. Selv om katedralen bare er 10 år, er det en lang historie tilknyttet den. 90% av turistene kommer hit på vinteren for å se nordlyset, og det eneste stedet vi kan garantere nordlys, er i Nordlyskat­edralen, forteller Carrie.

Nesten alle skip har booket guiding

Cruiseseso­ngen har nettopp startet for Boreal Adventure og omtrent alle skipene har booket turer til Nordlyskat­edralen. Tilbakemel­dingene fra turistene er ikke til å ta feil av.

– Turistene elsker katedralen! Stort sett alle elsker tema eller konseptet til katedralen, både hvor rent og moderne designet er, men også hvor mye symbolikk som er bygd inn i katedralen. De setter veldig stor pris på at alt er samlet, både kirken og nordlysuts­tillingen i kjelleren, sier Carrie.

Noen ganger hender det at hun får spørsmål om hvorfor det kalles Nordlyskat­edralen og hun forklarer med glede hvorfor.

De fleste har sett bilder

De fleste turistene som kommer til Alta, har sett bilder av Nordlyskat­edralen og ønsker å se katedralen med egne øyne.

– Det er mange som kommer ens ærend inn på turistinfo­rmasjonen og spør om katedralen. De lurer på hvor den er, åpningstid­er og hvordan de kommer seg dit. Det første turistene fra cruiseskip­ene spør om når de kommer i land, er hvor katedralen er, forteller Carrie.

Hun forteller ofte om hvordan det i utgangspun­ktet var planlagt at Nordlyskat­edralen skulle ligge der Nordlysbad­et ligger i dag. Selv mener hun at dagens plassering knytter hele byen sammen til ett.

– Det er et signalbygg. Hele byen omkranser Nordlyskat­edralen, selv om katedralen ble bygd på et senere tidspunkt. Det knytter hele byen sammen og blir et punkt midt i byen, sier hun.

– Folk kjenner til Alta på grunn av katedralen. Det er en nydelig bygning som skiller seg ut, avslutter Carrie.

 ?? ?? Carrie Rundhaug i Boreal Adventure under en guidet tur i Nordlyskat­edralen (Foto: privat)
Carrie Rundhaug i Boreal Adventure under en guidet tur i Nordlyskat­edralen (Foto: privat)
 ?? ?? Carrie Rundhaug i Boreal Adventure.
Carrie Rundhaug i Boreal Adventure.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway