Altaposten

– Ungene synes det er moro å se mamma bli gjenkjent på gata

Farmen-kathrine synes det var rart å komme tilbake til den moderne verden. Nå skal hun ta igjen tapt tid med familien, uten forstyrrel­ser fra mobiltelef­onen og andre duppeditte­r.

- Av Reiulf Grønnevik og Martin Hovden reiulf@altaposten.no

– Det første jeg spiste var en stor porsjon taco.

Det sier Kathrine Jakobsen (41) fra Korsfjord som nå har kommet hjem etter å ha deltatt på høstens innspillin­g av Farmen, som sendes på TV2.

Savnet barna

Det betyr at ingen vet om hun eller noen av de andre deltakerne vant årets Farmen, noe vi først får vite om noen uker.

– Hvorfor ville du være med i Farmen?

– Jeg tenkte at det hadde vært artig, for jeg har først og fremst vært mamma mesteparte­n av livet og jeg hadde derfor lyst å gjøre noe helt for meg selv.

Jakobsen er mor til fem barn og akkurat det å forlate barna syntes hun var det tyngste med det hele.

– Det var et forferdeli­g savn etter barna, for dem savnet jeg mye. Heldigvis er min eldste datter 21 år, og hun og barnas far hadde full kontroll og var flinke til å ta vare på de minste, sier Jakobsen som syntes det også var tøft å ikke få spise hva man ville i flere uker.

– Vi spiste mye byggrynsgr­øt og potet, samt litt melk og egg. Det ble fort ensformig, for vi spiste veldig mye potet. Jeg drømte mye om å bare spise kake når jeg skulle komme hjem, for jeg ble fort drittlei potet i all slags retter. Mamma spurte hva jeg ville ha til middag da jeg kom hjem, og da fikk jeg først lyst på flesk og duppe, men den første retten ble taco, smiler hun.

Rart å være kjendis

Hvem som vinner Farmen er fremdeles uvisst, og den blide korsfjordv­æringen, som har vist god arbeidsmor­al i alle episodene, sier hun har lært mye om seg selv underveis.

– Når man har lever på denne måten, uten klokke, telefon eller tv, så blir det helt annet samspill med andre mennesker, og det tar jeg med meg videre i livet. For, før Farmen sjekket jeg ofte jobbmailen på telefonen utenom arbeidstid med mer, og etter at jeg kom tilbake har jeg sletta jobbmailen på mobilen, for jeg ønsker å være mindre tilgjengel­ig online enn jeg var i mitt «tidligere» liv. Det jeg også nå setter mer pris på, og som er det viktigste, er nemlig å være sammen med ungene og familien - uten å måtte være påkobla til andre ting hele tiden. Flere av deltakerne har jeg også blitt venner for livet med, og dette er også ting jeg tar med meg videre etter oppholdet på gården.

– Hvordan var det å leve uten telefon i mange uker?

– Man vente seg fort til det. Det var rart i starten, men så gikk det helt greit. Det er faktisk utrolig hvor fort man venner seg til få fasilitete­r.

– Hva sa barna dine da du kom hjem?

– De var superglade, og det var herlig å oppleve. De yngste synes

det moro å se at mamma blir gjenkjent når vi er ute. Og det å være kjendis er også uvant. Da jeg skulle ta fly fra Kristiansa­nd så pekte flere på meg og sa «hun der er med i Farmen», og noen ville også ta en selfie med meg. Det var kjemperart å oppleve. Det er også like morsomt og spennende for meg å se på serien, for jeg vet heller ikke hva som er klippet sammen.

– Hva satt du mest pris på da du kom hjem?

– Å gå på et moderne do og det ta en god varm dusj. De første dagene etter oppholdet, dusjet jeg flere ganger pr dag. I tillegg er det herlig å lage mat på en moderne ovn, for det å lage mat på en gammel vedovn, det tar veldig lang tid.

 ?? ?? Kathrine Jakobsen synes Farmen var en lærerik opplevelse på flere fronter.
(Foto: Reiulf Grønnevik)
Kathrine Jakobsen synes Farmen var en lærerik opplevelse på flere fronter. (Foto: Reiulf Grønnevik)
 ?? ?? Om noen uker vet vi hvem som er vinner av årets Farmen. (Foto: Anton Soggiu)
Om noen uker vet vi hvem som er vinner av årets Farmen. (Foto: Anton Soggiu)
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway