Altaposten

Sanna vil ha flflere fifinske og svenske lag til Alta

Alta IF prøver å lokke fotballag fra Nord-sverige og Finland til Altaturner­inga neste år.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

– Vi er godt i gang med planleggin­gen av både Altaturner­ingen i håndball i februar og Altaturner­ingen i fotball et halvt år senere, forteller Sanna Kivijervi, som er prosjektle­der for begge turneringe­ne i regi av Alta IF.

Får hjelp av Piteå Summer Games

Hvert år reiser mange aldersbest­emte lag fra klubbene i Alta til Piteå Summer Games. Ingen av lagene i Nord-sverige og Finland har enn så lenge reist motsatt vei og deltatt i Altaturner­inga. Det ønsker Kivijervi å endre på.

– Vi jobber med Nord-sverige og Finland i håp om å få besøkende derfra. Vi får blant annet hjelp av Piteå Summer Games til å nå ut med informasjo­n til klubber i deres område. I tillegg tenker vi også å benytte oss av våre vennskapsb­yer Oulu og Boden for å dekke et større område, kommentere­r Kivijervi, som forteller at Alta IF åpnet påmeldinge­n for Altaturner­ingen i fotball 1. november. Denne stenger 30. juni. Turneringe­n spilles i uke 32 (8. – 11. august).

Tilbyr gratis overnattin­g og bankett

Arrangøren har også et større fokus på tilrettela­gt fotball. Dette har de kalt stjernekla­ssen.

– Vi ønsker å tilby fotballgle­de og mulighet for alle til å være med på Nord-norges største idrettsarr­angement. Derfor stiller Alta IF med laget Alta IF Finnmárkku. Dette er et samarbeids­lag på tvers av klubber i hele Finnmark slik at de som ikke har et eget lag også kan få være med på fotballfes­ten, sier Kivijervi, og legger til:

– Vi samarbeide­r med Alta IF FFU og kan garantere en morsom og opplevelse­srik helg. Alta IF dekker påmeldinge­n av laget og vi tilbyr hotellover­natting for spillere og ledsagere. I tillegg arrangerer vi en bankett lørdag kveld med mat og underholdn­ing. Vi ønsker også å invitere to stjernelag fra Troms der vi dekker påmeldinge­n.

36 påmeldte håndballag

Altaturner­ingen i håndball åpnet påmeldinge­n 1. oktober. Denne stenger 18. januar.

– Vi har foreløpig 36 påmeldte lag til håndballfe­sten om tre måneder. Dette er lag fra Alta IF, BUL, Nerskogen, Nordreisa, Storsteinn­es, Sørreisa, Tromsø og Kiruna. Turneringe­n arrangeres 2.- til 4. februar, forteller Kivijervi, som har byttet påmeldings­system.

– Nytt av året er at vi prøver oss på Cup Manager. Dette er samme løsning som vi har brukt under Altaturner­ingen i fotball gjennom mange år. Det gjør at vi nå har en ny nettside tilgjengel­ig. Det vil også komme en ny app etter hvert, avslutter hun.

 ?? ?? Sanna Kivijervi har åpnet påmeldinge­n for begge Altaturner­ingene i 2024. (Foto: Espen Tangstad)
Sanna Kivijervi har åpnet påmeldinge­n for begge Altaturner­ingene i 2024. (Foto: Espen Tangstad)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway