Altaposten

Spiller helt ny nyttårssan­g for full katedral

Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes har store planer om å servere julemusikk i ny drakt under konserten i Nordlyskat­edralen i kveld.

- Av Grete Haldorsen grete@altaposten.no

Duoen lover god gammeldags julemusikk i helt ny drakt når de entrer scenen i Nordlyskat­edralen onsdag kveld.

– Vi reiser rundt med en konsert som heter «Ringe inn» som baserer seg på et album jeg og Lars laget sammen for et par år siden, sier Maria Haukaas Mittet til Altaposten.

Helt ny julemusikk er å høre på konserten, men det er noen gode, gamle tradisjone­lle sanger også.

– Ja, folk kommer til å kjenne seg litt igjen, men vi må jo vise at det går an å lage ny drakt av gamle travere, fastslår Mittet.

Hun forteller at de skal sette sitt eget preg på konserten.

– Vi må jo gjøre konserten til vår egen, til noe som beskriver hvordan vi to er som duo, sier hun.

Spesielle arrangemen­ter

I tillegg har de med seg en spesiell arrangør som heter Stein Austrud. Han har vært med på å løfte duoen til et nytt nivå.

– Han spiller synth og perkusjon, og har en veldig stor palett som han bruker når han arrangerer, så vi er stolte over å ha han med, sier Lars Bremnes.

– Det er veldig hyggelig at vi har solgt ut Nordlyskat­edralen med billetter, så det virker som at folk her i byen liker Lars og Maria i duo, fleiper begge to.

Ny nyttårssan­g

Lars Bremnes har skrevet en ny nyttårssan­g for anledninge­n, som ingen har hørt før, og de gleder seg til å fremføre den for en fullstappe­t

Nordlyskat­edral.

– Ja, når jeg sitter og tenker hvert år, mener jeg at vi har for lite nyttårssan­ger, jula har vi dekket opp, men ingen god nyttårssan­g, smiler Bremnes.

Han legger til:

– Jeg blir litt lei meg, fordi hvert eneste år har de nyttårskav­alkader på TV og radio, og hele tiden beskriver de hvor dårlig det står til med verden.

– Det har de klaget på hvert eneste år i over 20 år, men når alt kommer til alt, så er livet og verden

ikke så aller verst, smiler Lars Altaposten.

Turnereise­n fra nord til sør

til

Ringe inn juleturnee­n går fra Hammerfest i nord, og avslutter på Østlandet før duoen tar seg en velfortjen­t juleferie.

– Vi gleder oss vilt mye til å spille for så mange førjulsste­mte mennesker, så vi vil prøve å gjenta suksessen fra i fjor da vi la ut på samme turne, men da med litt færre stoppested­er, så dette blir bra, avslutter begge to og smiler.

 ?? ?? Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes gleder seg veldig til å synge julen inn i Alta. Befolkning­en i Alta er ivrige og har revet vekk alle billettene som var tilgjengel­ig til konserten i Nordlyskat­edralen.
(Foto: Espen Tangstad)
Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes gleder seg veldig til å synge julen inn i Alta. Befolkning­en i Alta er ivrige og har revet vekk alle billettene som var tilgjengel­ig til konserten i Nordlyskat­edralen. (Foto: Espen Tangstad)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway