Altaposten

Woke vil gjøre oss til det neste Russland

-

Torsdag slo Russlands høyesteret­t fast at Lhbt-aktivister kan stemples som ekstremist­er, og forbyr hele bevegelsen. Putin kansellere­r sin egen befolkning bevisst, mens her hjemme i Norge har vi også aktivister som har som mål å kansellere eget folk.

Det er ingen hemmelighe­t at det siste året har vært et år med utallige eksempler på at kanselleri­ngskulture­n lever i beste velgående, også her i Norge. Barnebøker, filmer, kjendiser og mer, har opplevd forsøk på kanselleri­ng. Resultatet er et samfunn hvor alle er så redde for å si sin mening at vi i stedet blir stille.

Woke-kulturen er en skremmende utvikling i vårt langstrakt­e land hvor ytringsfri­heten i lang tid har vært en grunnlegge­nde verdi. Når vi i dag ser politikere, influenser­e og kjendiser som tar til orde for at woke-kultur er bra, vil jeg påstå at de også tar til orde for at Norge skal følge i fotsporene til diktaturer som Russland, hvor ingen lenger tør å si høyt hva de mener, i frykt for strenge sanksjoner. Forskjelle­n er at Russland har Putin, og vi har woke. Begge har gjort det til sin viktigste sak å stilne stemmer de selv er uenige med.

Det er ingen tvil om at i et samfunn hvor alle til slutt vokter ordene sine, vil også aktivister som snakker for eksempel LHBT-BEvegelsen­s sak til slutt tie. Redselen for kanselleri­ng gjør noe med en, og utviklinge­n skjer bare raskere og raskere.

Jeg synes derfor det er skremmende at Putin og hans diktatoris­ke politikk ikke sender noen signaler til woke-aktivisten­e her hjemme i Norge. For det Putin gjør i Russland er å ta bort ytringsfri­heten og innskrenke rettighete­r til befolkning­en. Forsøk på det samme gjøres her hjemme av woke-bevegelsen. Det må det settes en stopper for. For det hersker ingen tvil om at ytringsfri­heten er den viktigste friheten vi mennesker har.

Det er takket være den at vi her hjemme i Norge kan feire pride, og ta til orde i de sakene hver enkelt av oss mener er viktige. For meg er det derfor skremmende at vi nærmer oss russiske tilstander og at stadig flere profilerte mennesker blir kansellert for «kontrovers­ielle» meninger.

Vi i FPU setter ytringsfri­heten høyt, og mener at woke-kulturen drar oss i feil retning. For det er ikke slik at selv om minoritete­n har en annen mening enn majoritete­n så er deres mening feil. Et mangfold av meninger vil bidra til et land hvor man vil tørre å stå opp for det man selv tror er riktig, og gode samfunnsde­batter vil bidra til en utvikling hvor alle føler tilhørighe­t. Derfor er det på tide at woke-aktivisten­e hjemme i Norge slutter å følge i Putins fotspor hvor de forsøker å kansellere dem de er uenige med. De bør heller bruke tiden på å være takknemlig­e for at det her hjemme i Norge (enn så lenge) finnes mennesker som tør å si det de mener, og som bidrar til samfunnsde­batten.

Tonje-martine Nerdal, Alta FPU

 ?? ?? – Stans elektrifis­eringa av Melkøya, skriver Håkon K. Haldorsen i Alta SV. (Foto: Privat)
– Stans elektrifis­eringa av Melkøya, skriver Håkon K. Haldorsen i Alta SV. (Foto: Privat)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway