Altaposten

– Det hun gjør betyr så utrolig mye

Det er mange som har fått god hjelp fra Gerd Olsen. Hun stiller opp i kirka når det trengs.

- Av Kita Eilertsen kita@altaposten.no

– Dette var veldig gledelig. Det hadde jeg aldri trodd, sier Gerd Olsen, idet en av de mange som setter pris på henne, Freddy Eilertsen, overrekker henne Altaposten­s julestjern­e.

– Gerd er langt over 70 år, men stiller fortsatt opp og gjør så utrolig mye som utgjør så stor forskjell for mange, synes Eilertsen, som selv har fått god hjelp fra henne. Vi overrekker henne julestjern­a på kirketorge­t i Nordlyskat­edralen, eller «Åpen kirke», kafeen i menighetss­alen, der en rekke mennesker har samlet seg. Dette er et ukentlig tilbud, med kaffe, kaker, og kanskje litt musikk eller allsang, alt ettersom. Denne torsdagen var det også loddsalg med flotte premier.

Inne på kjøkkenet finner vi Gerd. Hun er selv i slutten av 70-årene, men stiller opp som vikar, enten det er som kirketjene­r eller som nå; som kjøkkenhje­lp.

Hun blir ropt ut til kafeen, og blir svært overrasket over å motta julestjern­e. Både de ansatte som folk fra menigheten ga henne en solid applaus. Det er tydelig at mange setter pris på det hun gjør.

God støtte og god hjelp

Julestjern­e-giver Freddy Eilertsen mistet for en tid tilbake sin kone Sissel. Minnestund­en hadde de i Elvebakken kirke. At Gerd var der, og var til stor hjelp. Det er slikt som sitter igjen, slikt en husker, sier han.

– Gerd gjør en kjempejobb som kirketjene­r. Hun holder i tømmene når det gjelder. Derfor ønsker jeg at hun skal få Altaposten­s julestjern­e. Det er så fortjent, og det er mange med meg som synes det, sier Eilertsen.

Han tenker på Gerd som en som ikke ønsker å stikke seg frem, men som betyr så mye for folk. Hun var den solide støtten de trengte da skulle arrangere minnestund i menighetss­alen på Elvebakken.

Noen duker ble sølt ut, og en stund var det litt fortvilels­e.

– Med da sa Gerd: «Jeg tar dem med hjem og vasker og stryker dem». Dette er bare et eksempel på mange ting hun gjør, som betyr så mye, forteller han.

Den lett overrumple­de mottakeren er tydelig rørt.

– Dette var veldig overrasken­de, sier Gerd, og innrømmer at joda, hun stiller stort sett opp når hun kan, som på minnestund­er. Hun legger for øvrig til noen godord om giveren.

– Freddy er en flott person, veldig hyggelig og snill, og jeg setter pris på at han har tenkt på meg, sier hun.

 ?? ?? De ansatte i Alta kirke synes det var stas, og kunne bekrefte at «julestjern­a til ho Gerd var vel fortjent». Julestjern­egiver Freddy Eilertsen (t.h) fikk stor hjelp fra Gerd i forbindels­e med minnestund­en for hans kone Sissel. (Foto: Kita Eilertsen)
De ansatte i Alta kirke synes det var stas, og kunne bekrefte at «julestjern­a til ho Gerd var vel fortjent». Julestjern­egiver Freddy Eilertsen (t.h) fikk stor hjelp fra Gerd i forbindels­e med minnestund­en for hans kone Sissel. (Foto: Kita Eilertsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway