Altaposten

– Det vil være kaos i starten

Stål & Gummi AS flytter fra Alta sentrum til Aronnes.

- Av Lill Vivian Hansen lill@altaposten.no

Stål & Gummi AS sine dager i Alta sentrum går mot slutten. I sentrum holder de åpent til og med onsdag denne uka, men fra førstkomme­nde mandag er de på finne i Arges-bygget på Aronnes.

– Vi går fra 500 kvm i grunnflate på to plan, og en litt kronglete hverdag, til 1500 kvm på ett plan med svært god takhøyde. Det blir en helt ny og modere hverdag for oss. Nå blir det slik det bør og skal være. Vi er nødt til å tenke på de ansatte, og effektivis­ere dagene, sier daglig leder Geir Frode Sletten.

Torsdag og fredag bruker de til å få det siste utstyret fra Alta sentrum ned til Maurveien 3 på Aronnes.

– Det vil være litt kaos hos oss den første tiden, sier han.

Dobler kapasitete­n

På Aronnes har de blant annet fått bygget en ny hall på 30 meter beregnet for vogntog, med gjennomkjø­ring. De dobler også kapasitete­n på dekkhotell­et til nærmere 1000 biler. De får to porter for privatbile­r samt en port for varebiler og bobiler.

– Vi har alltid vært gode på last, og vil kunne betjene modulvognt­og på 25 meter. Her kan de kjøre rett igjennom, sier Sletten.

Luksus å drive i sentrum

Sletten håper virkelig at folk finner veien til deres nye lokasjon. Han medgir at det har vært luksus å drive med dekkskift i Alta sentrum. Mens kundene har fått skiftet eller reparert dekk har de kunnet gjøre sine ærender i Alta sentrum. På Aronnes blir det vanskelige­re.

– Men vi skal ha mulighet for kaffe til kundene, når de kommer hit, sier han.

Med flyttinga blir dette en tjeneste som forsvinner fra Alta sentrum, og Sletten tror ikke det blir åpnet for slik virksomhet igjen i sentrum.

– Men folk kan komme med bilen om morgenen, og hente om ettermidda­gen slik de gjør når bilen skal på service. Er det noe vi får nok av her på Aronnes, så er det parkerings­plasser. Vi firedobler utearealet og det kan stå mange biler her uten at det kommer i konflikt med inn- og utkjøring, sier Sletten.

Han medgir likevel at de kommer til å savne sentrum, hvor det alltid er yrende liv.

– Men vi gleder oss over et nytt og moderne bygg. Bygget er pent holdt av de som har hatt driften sin her, fastslår han.

Pomp og prakt til sommeren

Selv om de er på plass allerede på mandag, venter de med den store re-åpningen til sommeren.

– Vi skal bruke tid og lage litt mer pomp og prakt når vi er ordentlig på plass. Det er mange av våre leverandør­er som ønsker å komme og vi ønsker å gjøre dette når det er bar bakke og vi kan fyre opp grill på utsiden her, sier Sletten, som lover å sende ut invitasjon når det nærmer seg.

Det er Peyma som eier byggene, både i Alta sentrum og Arges-bygget på Aronnes. I Alta sentrum har Peyma store planer for eiendommen. Dermed var Stål & Gummi AS nødt til å se seg om etter andre lokaler. Da Arges flyttet, fikk de tilbud om å leie bygget.

Sletten forklarer at det er Peyma som har totalkostn­aden på ombygginga, Halvorsen Elektro har stått for det elektriske og Rør & Bad AS ved Stig-olav Murberg som har sørget for ventilasjo­n.

Han medgir at det har vært et stort løft for bedriften, men røper ikke tallene.

– Vi har kjempemuli­gheter her, og det vil fortsatt være stort behov for dekk-butikker i framtiden. Og ja, det har kostet en del, sier han.

 ?? ?? Stål & Gummi AS åpner i nye lokaler førstkomme­nde mandag. Daglig leder Geir Frode Sletten håper kundene finner veien til Aronnes. (Foto: Lill Vivian Hansen)
Stål & Gummi AS åpner i nye lokaler førstkomme­nde mandag. Daglig leder Geir Frode Sletten håper kundene finner veien til Aronnes. (Foto: Lill Vivian Hansen)
 ?? ?? Det nye dekkhotell­et er planlagt langs veggen fra gulv til tak. Kapasitete­n dobles. (Foto: Lill Vivian Hansen)
Det nye dekkhotell­et er planlagt langs veggen fra gulv til tak. Kapasitete­n dobles. (Foto: Lill Vivian Hansen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway