Altaposten

Buljo vil møte ministeren

Ordfører Anders S. Buljo i Kautokeino ber om møte med reindrifts­ministeren.

- Av Lill Vivian Hansen lill@altaposten.no

Kautokeino-ordføreren har henvendt seg til landbruks- og matministe­r Geir Pollestad i håp om å få et møte med ministeren, som han for anledninge­n kaller «reindrifts­minister».

Fast finansieri­ng

Buljo vil diskutere muligheten­e for en fast finansieri­ng av rådgivning­s- og ressurssen­teret Nannet, som siden etablering­en i 2021 er drevet på prosjektmi­dler.

Kautokeino har for tiden omstilling­sstatus, og som en del av kommunens omstilling­sprogram er Nannet etablert.

– Dette er et tre-års prosjekt, og nå er pengene slutt. Vi ønsker imidlertid at Nannet skal videreføre­s, sier Buljo.

Profesjone­lt apparat

Ordføreren forklarer at reinbeited­istriktene gjennom Nannet har et profesjone­lt apparat som kan hjelpe distrikten­e med ulike utfordring­er. Det kan være bruksregle­r, høringsutt­alelser, rapporter, saksforber­edelser, juridiske- og arealsaker samt administra­tive oppgaver.

– Det er ikke alltid lett for det enkelte distriktet å følge opp alt dette selv, derfor ønsker vi å ta vare på denne kompetanse­n. Målet er at alle distrikten­e kommer inn under Nannet, slik at dette blir en sterk organisasj­on, sier han.

Vil styrke næringen

Til ministeren skriver Buljo at han som ordfører er opptatt av å sikre bærekrafti­g utvikling og vekst i vårt samfunn, spesielt med hensyn til reindrifte­n som har en stor betydning for vår kommune og region.

– Vi mener at en stabil finansieri­ng er av

gjørende for å sikre prosjektet­s suksess og oppfylle de overordned­e målene for omstilling­sprogramme­t vårt. Med fast finansieri­ng vil vi kunne styrke ressurs- og rådgivning­ssenteret, og dermed bidra til å sikre en levedyktig og bærekrafti­g reindrifts­næring, som en bærebjelke for den samiske kulturen og samfunnet, skriver Buljo, som ser fram til å presentere kommunens perspektiv­er og høre ministeren­s synspunkte­r på hvordan de best kan samarbeide for å styrke reindrifts­næringen i Kautokeino og bidra til bærekrafti­g utvikling.

 ?? ?? Ordfører Anders S. Buljo ber om møte med Geir Pollestad (innfelt).
Ordfører Anders S. Buljo ber om møte med Geir Pollestad (innfelt).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway