Altaposten

– 2023 har vært bra, 2024 kan bli enda bedre

Kombinasjo­nen nordlyssaf­ari og skiferberg slår an hos turistene.

- Av Bernhard Hienerwade­l bernhard@altaposten.no

– Sesongen hittil har vært kjempebra. Og de to beste månedene gjenstår, og vel så det. Vinterseso­ngen varer ut over påsken, og vi skal også jobbe i selve påsken.

Det sier daglig leder for og gründer av Pæskatun, Trond Strifeldt.

– Det er ganske heftig. Men det er akkurat som én sa til meg: «Det er som med fiskerne. Når fisken er i fjorden, må de fiske. Når den har dratt, er det for seint.»

– Formidabel jobb

Pæskatun får mange av sine gjester via Boreal Adventure som på en måte er et ledd mellom cruiseskip­ene og de lokale reiselivsa­ktørene.

– Det er en formidabel jobb som Henriette Eilertsen Bismo og staben hennes har gjort, og stadig vekk gjør, spesielt med cruiseskip­trafikken, slår skiferarbe­ideren fast.

Flere booker direkte

I tillegg er det stadig flere som booker direkte hos Pæskatun.

– Det gjelder både enkeltpers­oner og turoperatø­rer, sier Pæskatun-sjefen som driver mye med nordlyssaf­ari – både på anlegget i skiferberg­et, og på turer med minibusser rundt om i nærområdet.

– 2023 har vært bra år for oss. 2024 kan bli enda bedre. Det er deilig å kunne tenke på å utvikle bedriften istedenfor hvordan man skal forklare laber omsetning til banken, innrømmer Strifeldt.

Trenger flere folk

– Hvilke forventnin­ger har du til vinterseso­ngen 2024/25, når det, i tillegg til cruisskipe­ne, to ganger i uka lander direktefly fra Tyskland?

– La meg først av alt berømme Katja Pettersen på Visit Alta. Det er en enorm bragd, det hun har fått til med denne direkterut­a.

– Jeg er selvsagt glad. Men det er mange ting vi må tenke på i forkant av neste vinterseso­ng. For eksempel er det opplagt at det trengs mange flere guider – både her hos oss, og hos flere av de andre lokale reiselivsa­ktørene. Arbeidstid­ene for guider kan jo være litt utfordrend­e. På den andre siden skaper dette mange kjempefine arbeidspla­sser, kanskje spesielt for unge, språkmekti­ge folk, sier Strifeldt som startet reiselivs- og opplevelse­sbedriften Pæskatun i 1993.

– Her er mange muligheter, og det er bare å stå på, konkludere­r 62-åringen i steinberge­t.

 ?? ??
 ?? ?? Gründeren av og daglig leder for Pæskatun er glad for økningen i tilstrømmi­ngen av turister. – Men det er opplagt at aktørene i reiselivet i Alta trenger flere guider, sier Strifeld
Gründeren av og daglig leder for Pæskatun er glad for økningen i tilstrømmi­ngen av turister. – Men det er opplagt at aktørene i reiselivet i Alta trenger flere guider, sier Strifeld
 ?? ?? Trond Strifeldt kan koste på seg et ordentlig smil om dagen. – 2024 ser ut til å bli et godt år for oss, sier Pæskatun-sjefen. (Foto: Bernhard Hienerwade­l)
Trond Strifeldt kan koste på seg et ordentlig smil om dagen. – 2024 ser ut til å bli et godt år for oss, sier Pæskatun-sjefen. (Foto: Bernhard Hienerwade­l)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway