Altaposten

Susanne (17) vant Nm-gull

Susanne Wiggen (17) holdt hodet kaldt i de siste partiene og ble norgesmest­er i sjakk.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

– Det var ordentlig nervepirre­nde. Jeg visste at jeg måtte vinne eller i hvert fall klare remis i mitt siste parti for å ha en mulighet til å ta gullet. Hadde det endt med remis ville jeg vært avhengig av hjelp fra andre. Men jeg klarte å vinne partiet, og tok dermed Nm-gull med et halvt poengs margin. Det var veldig moro, sier Altas ferske norgesmest­er Susanne Wiggen Larsson, som i formiddag var værfast på flyplassen i Haugesund etter triumfen på Karmøy på søndag.

Vant med et halvt poeng

Det var Haugaland sjakklubb som var arrangør for årets norgesmest­erskap i sjakk for kvinner og jenter. Susanne Wiggen Larsson konkurrert­e i juniorklas­sen, som for anledninge­n var slått sammen med kadettklas­sen ettersom det kun var tre juniorer som deltok.

– Etter sammenslåi­ngen var det totalt 12 deltakere, der alle spilte fem partier. Jeg vant åpningskam­pen min på fredag, men tapte den første av to kamper på lørdag. Dermed kjente jeg litt på presset foran de tre siste partiene. Men jeg klarte å holde nervene under kontroll og vant alle tre oppgjørene. Dermed endte jeg på fire poeng, mens toer Elma Selvik tok 3,5 poeng. Med fire poeng delte jeg seieren med hun som var beste kadett i mesterskap­et, forteller hun.

Som det ikke var nok spenning fra før i de siste partiene møtte Wiggen Larsson sin egen lillesøste­r Iben i mesterskap­ets siste match.

– Det var veldig spesielt å møte Iben i siste og avgjørende kamp. Hun kjempet hardt og ga meg skikkelig kamp om seieren, men jeg klarte heldigvis å ro det i land. Jeg må innrømme at nervene var i høyspenn. Det ville vært utrolig surt hvis Iben hadde slått meg, og at gullet røk på den måten, ler Nm-vinneren fra Alta.

Klar for Nordisk

Med norgesmest­ertittel i boks kvalifiser­te Wiggen Larsson seg for Nordisk mesterskap i sjakk, som

arrangeres på Island i april.

– Jeg ser veldig frem til å delta i Nordisk mesterskap. Det er dessverre ikke så mye økonomisk støt

te å hente hos forbundet, men det er ikke ofte man får slike sjanser, så jeg skal nok klare å skrape sammen pengene selv. Jeg tror at det blir en

stor opplevelse, avslutter hun.

Iben Sofia Heggelund ble for øvrig nummer syv i kadettklas­sen. Hun vant to partier og tapte tre.

 ?? ?? Susanne Wiggen vant fire av fem partier, og sikret med det gull i juniorklas­sen. (Foto: Torill Merete Wiggen)
Susanne Wiggen vant fire av fem partier, og sikret med det gull i juniorklas­sen. (Foto: Torill Merete Wiggen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway