Altaposten

Får sjansen i Østerrike

Eidar Johan Strøm reiser videre til COCrenn i Østerrike etter at medaljedrø­mmen i junior-vm ble knust.

- Av Svein Halvor Moe sporten@altaposten.no

Altaværing­en, som har vist stor formstigni­ng i det siste, var maksimalt uheldig med vindforhol­dene i sitt fjerde og siste junior-vm.

– Det er kjedelig at vindforhol­dene skilte så mye, når det i utgangspun­ktet ligger an til å være jevne forhold. Denne gangen hadde jeg skikkelig uflaks med vinden. Selv om jeg fikk en god del vindpoeng i kompensasj­on, skulle jeg aller helst ha vært vinden foruten. Den ødela i realiteten medaljemul­igheten, fortalte en skuffet, men fattet Eidar Johan Strøm.

Gjorde en god konkurrans­e

19-åringen ble nummer 14 i hopprennet i fredagens individuel­le Vm-konkurrans­e, og fulgte opp med et bra langrenn. Alta If-utøveren gikk seg opp fem plasser og endte på niendeplas­s. Strøm gjorde et tappert forsøk på å ta igjen gruppen som kjempet om medalje. Etter at halvparten av de ti kilometern­e var unnagjort, forsto Eidar at det kom til å bli vanskelig å klare det. For det ble også gått fort i tet.

– Jeg er fornøyd med prestasjon­en både i hoppbakken og langrennss­poret, selv om jeg ikke ble topp tre som var målet før start og da jeg kom til Slovenia for noen dager siden. Det hadde vært mulig å kjempe om medalje dersom jeg hadde fått like bra forhold som de beste i hopprennet. Denne gangen ble det dessverre stang ut i forhold til vindforhol­dene.

– Hva var fokuset ditt foran langrennet som ble oppløftend­e for deg?

– Jeg var innstilt på å gå så fort jeg klarte, selv om jeg hadde et vanskelig utgangspun­kt i forhold til medalje. Etter rundt fem kilometers gåing, skjønte jeg at det ville bli vanskelig å komme opp til gruppa som lå foran meg. Da forsvant også litt av motivasjon­en, selv om jeg fullførte på en grei måte, sa Eidar Johan til Altaposten etter at niendeplas­sen var sikret.

Han ble tredje beste nordmann, og beviste nok en gang at potensiale­t er stort i det som var hans fjerde VM. Det er få utøvere innenfor de nordiske grenene som får mulighet til å oppleve fire junior-vm.

Reiser videre til Østerrike

Ivar Stuan og Norges skiforbund er fornøyde med det som Eidar Johan Strøm har prestert i VM. De lar han derfor få bli igjen i Mellom-europa. Tenåringen fikk etter rennet beskjed om at det blir Coc-renn på han i Østerrike. Det innebærer at Strøm kommer til å få en ny mulighet i cupen som har status som en slags verdenscup B.

– Hva blir fokuset for resten av sesongen nå som VM er ferdig?

– Det blir å få trent bra, og samtidi gjøre det bra i de rennene jeg skal gå. Jeg er glad for at jeg får en ny mulighet i Coc-cupen ettersom det er tøff konkurrans­e om plassene der, sa Eidar Johan.

 ?? ?? Alta If-løper Eidar Johan Strøm (19) gikk et bra langrenn i juniorverd­ensmesters­kapet i kombinert i Slovenia. (Foto: Svein Halvor Moe)
Alta If-løper Eidar Johan Strøm (19) gikk et bra langrenn i juniorverd­ensmesters­kapet i kombinert i Slovenia. (Foto: Svein Halvor Moe)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway