Altaposten

Slipper ny kjærlighet­slåt på alle hjerters dag

Eirik Lyng slipper låt på alle hjerters dag.

- Av Bjørn Martin Lyng bjorn@altaposten.no

Bare 1,5 måned siden Eirik Lyng gjorde sitt lille comeback i musikkanal­ene, kommer låta «Danser aleina», og det på selveste valentinsd­agen.

Pop-balladen dedikeres til «alle som tør å danse aleina på valentinsd­agen»

Holder lav profil

Samme uke som han slipper ny musikk, er det låtcamp på Høyskolen Kristiania I Oslo, der Lyng tar bachelor i populærmus­ikk.

– I dag har vi rett og slett skrevet en låt. Vi blir satt inn i forskjelli­ge grupper, uavhengig av studieretn­ing. Låtskrivin­g og produksjon, populærmus­ikk og lydteknikk blir mikset og skal lage en låt, og skal framføre det på torsdag, forklarer Eirik etter skoleslutt tirsdag kveld.

Mens han gjengir hvordan skoledagen har utspillet seg, er det bare noen timer til han gir ut ny låt «ved siden» av studiene.

– Merker man det på deg når du kommer på skolen i morgen?

– Vet du hva, jeg er ganske så «lowkey». Jeg tar ikke det opp om ingen andre gjør det. Sekundet noen spør, har jeg ingenting imot å prate om det, alle de tingene jeg har fått til er veldig artig. Men jeg er ikke glad i å briefe eller snakke høyt. Samtidig håper jeg jo folk på skolen får det med seg, sier Eirik og ler.

Nostalgisk ballade

– «Danser aleina» handler om å trives i eget selskap, og rett og slett kunne «danse alene». Samtidig savner man en person man har vært med tidligere, og ser tilbake på alt det fine man har opplevd sammen, forteller Eirik.

«Nån vil komme, nån vil gå, men det går bra så lenge hjertet slår» oppsummere­r Lyng på poetisk vis i låta.

«Danser aleina» er skrevet sammen med Dag Marcus Johnsen og Tom André Snellingen, som også har produsert utgivelsen.

– Låta ble til for en god stund siden, og nå kommet til rette for å gis ut. Det har jeg gledet meg veldig til, fordi det er en skikkelig bra låt som har ligget og ventet, sier Eirik selvsikker­t.

– Det er ikke til å stikke under en stol at jeg har gitt ut kjærlighet­slåter før, så da tenkte jeg at «Loverboy Lyng» måtte gjøre det på valetines, fortsetter han, med en god dose selvironi.

Musikk, skole og jobb

På skolen har Eirik allerede møtt mange som han spiller med i eget prosjekt. Denne uka byr på både utfordring­er og mye læring, når

han blir satt sammen med folk han kanskje ikke har jobbet med eller kjenner fra før.

– Blir det dobbelt opp når man skal lage låter både i skoletida og i egen tid?

– Det er ikke bare dobbelt opp, det er nesten trippelt. Jeg har en deltidsjob­b i tillegg, så det kan bli en del, men man må bare lære seg å prioritere riktig. Da skal man få det til å gå rundt.

– Her er det både folk som har gått musikklinj­a, og de som ikke har. Det er opptakskra­v for å komme inn på linja, så det er veldig bra folk, understrek­er 20-åringen.

Første konsert i Oslo

Sammen med medelevene skal han arrangere noe som kalles Kristiania LIVE i april, som blir neste mulighet til å se Eirik opptre.

Det er rundt 5x20 minutter med konserter hver kveld, og Loverboy Lyng har fått æren av å avslutte det hele på Blå den 11. april.

– Det er jo faktisk den første konserten min i Oslo, det gleder jeg meg kjempemass­e til.

– Jeg må nok mikse sammen noe nytt, kanskje noe som ikke er sluppet, med noe gammelt som folk kjenner til. Jeg må finne de beste 20 minuttene, og må velge med

omhu for å slå godt an, tenker Eirik.

– Kommer det nye låter før du går på scenen i april?

– Det kan være, svarer han. Eirik er også booket til Alperocken i Øksfjord i begynnelse­n av juli.

Egen låt på «audition»

Opptaket til bacheloren på Høyskolen Kristiania involverte å sende inn et lite motivasjon­snotat på rundt 200 ord, samt framførels­e av noe musikalsk etter hvert som man kom ned til Oslo.

– Jeg valgte faktisk en av mine egne låter, og produserte den om i en litt annen drakt. Det var artig.

– Var det litt taktisk å kunne vise fram en egen låt?

– Ja, det var litt taktisk, innrømmer Eirik lattermild­t.

Med litt under halvannet skoleår igjen, kjenner han på gruglede for å skrive bachelor siste semester. Der skal elevene velge mellom å lage en konsert eller lage låter, samt gjøre forskning i tillegg.

– Det sistnevnte blir kanskje vanskeligs­t, med noe nytt som jeg ikke har drevet med tidligere. Vi har også mange spennende fag i vente, jeg gleder meg bare til å kjøre på videre.

 ?? ?? På Høyskolen Kristiania campus Fjerdingen er det i disse dager låtcamp, og Eirik Lyng (20) får jobbet med studenter på tvers av musikkfage­ne. Parallelt pøser han for tiden ut låter gjennom egen karriere. (Foto; Bjørn Martin Lyng)
På Høyskolen Kristiania campus Fjerdingen er det i disse dager låtcamp, og Eirik Lyng (20) får jobbet med studenter på tvers av musikkfage­ne. Parallelt pøser han for tiden ut låter gjennom egen karriere. (Foto; Bjørn Martin Lyng)
 ?? ?? «Danser aleina», som kommer ut på valentinsd­agen, handler om å trives i eget selskap. (Foto: Mads Suhr Pettersen)
«Danser aleina», som kommer ut på valentinsd­agen, handler om å trives i eget selskap. (Foto: Mads Suhr Pettersen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway