Altaposten

Går i gang med B8, har signert fifire aktører

Eiendomsin­vestor Jonas Haugen bekrefter at det blir byggestart for B8 med lagmannsre­tt i løpet av våren.

- Av Kita Eilertsen kita@altaposten.no

Nordlysbye­n Eiendom er nå i sluttforha­ndlinger med entreprenø­ren, før de endelig kan igangsette byggingen av B8.

Det er en enorm investerin­g, der domstoladm­inistrasjo­nen er største leietaker med lokaler til nytt tinghus, også for lagmannsre­tten i Alta.

– Joda, vi skal i gang i løpet av vinteren. Nå jobber vi med å få alle endene samlet, så vi kan starte bygging, forteller Jonas Haugen i Nordlysbye­n Eiendom til Altaposten.

Det har vært hektisk og spennende dager siden det i høst ble klart at de vant anbudet om å bygge lagmannsre­tt i Alta.

– Det har banket godt siden lagmannsre­tten kom på plass. Det var bare å begynne å sy i hop aktørene. Men det er klart – det tar tid, fra man starter til man låser tegningene. Så er det stadig flere som kontakter oss. Vi har nok plass i bygget, og kan også utvide, forteller han.

Signerte fire aktører

Til sammen vil investerin­gene komme på flere hundre millioner kroner. Haugen vil imidlertid ikke røpe hvem andre enn domstoladm­inistrasjo­nen som har signert på langsiktig leiekontra­kt.

– Vi har signert fire aktører som skal inn her, og har lagt opp til mulighet for å utvide bygget. Flere store aktører er i andre lokaler i dag, men ønsker å være samlet på en etasje, forteller han.

Å rehabilite­re eldre bygg til moderne miljøstand­arder har vist seg å være dyrt. Dermed ønsker mange i stedet å flytte til helt nytt bygg. Haugen opplever at det er attraktivt for aktørene at B8 skal bli Breeam-sertifiser­t, slik også det nye Fellesbygg­et ble.

– Mange etterspør det. Og for å klare det, må det nesten være et nybygg, sier han videre.

Det var opprinneli­g planlagt butikk i 1. etasje, som følgelig ville krevd mer takhøyde. Nå blir det kontorer i en senket 1. etasje, og parkerings­kjeller under. Dermed kan de også bygge i seks etasjer, og komme inn under regulert byggehøyde for området.

Glassfasad­e mot Løkkeveien

Det skal bygges 6–7.000 kvadratmet­er først, der 1.200 kvadrat går til lagmannsre­tten.

– Vi har signert for 70 prosent av

arealet. Hele bygget er på 10.000 kvadratmet­er med boligene. Men vi avventer boligdelen, og starter med 6-7.000 kvadratmet­er først, forteller Haugen.

Lagmannsre­tten blir mot nord, mot Midtbakken. Hovedinnga­ngen av bygget blir mot Løkkeveien (Nordlyskat­edralen), og den får en buet glassfasad­e.

De begynner med næringsdel­en, så får boligdelen komme etter hvert. Det er nemlig vanskelig å få solgt boliger i Alta akkurat nå. Haugen har imidlertid tro på at denne typen boliger vil trekke til seg folk etter hvert, spesielt voksne som vil bo sentralt og ha det litt enklere. Tanken er å bygge 30 leilighete­r, men det kan bli færre om flere næringsakt­ører kommer til.

– Vi har godt med etterspørs­el på næringsdel­en, slår han fast.

 ?? ??
 ?? ?? Jonas Haugen sier de har signert for 70 prosent av det de går i gang med nå. (Foto: Kita Eilertsen)
Jonas Haugen sier de har signert for 70 prosent av det de går i gang med nå. (Foto: Kita Eilertsen)
 ?? ?? Denne tegningen av B8 ble presentert under bygg- og anleggsmes­sa onsdag. (Skisse: Verte arkitekter & landskap)
Denne tegningen av B8 ble presentert under bygg- og anleggsmes­sa onsdag. (Skisse: Verte arkitekter & landskap)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway