Altaposten

Kollektivt­ilbud for alle

- Silje Vollan Nilsen Aps medlem i Samferdsel­sutvalget Finnmark fylkeskomm­une

Finnmark skal være et fylke som tør å satse på et godt kollektivt­ilbud for unge, som gjør fylket til et attraktivt sted å bo. På veiløse steder er fylkeskomm­unens båttilbud det eneste alternativ­et for å skape livskrafti­ge samfunn.

Ditt bosted skal ikke være et uoverkomme­lig hinder for å møte familie og venner, eller for å delta aktivt i samfunnet. Derfor vil Finnmark Arbeiderpa­rti jobbe for å utvikle kollektivt­ilbudet i hele fylket.

Fylkeskomm­unens ansvar for buss, båt og ferger er avgjørende for folks mulighet til å bo og leve i hele Finnmark. Finnmark Arbeiderpa­rti vil jobbe for et helhetlig kollektivt­ilbud der tilbudene korrespond­erer, og at fylkeskomm­unens ansvar for kollektivt­ransport gjør det mulig å benytte seg av flyreiser, helsetjene­ster og skoletilbu­d i Finnmark.

Kollektivt­ransporten sørger for å frakte folk rundt i fylket, og er for avgjørende for å knytte sammen veiløse samfunn med storsamfun­net. I arbeidet med nye båt- og fergekontr­akter skal Finnmark Arbeiderpa­rti jobbe for at veiløse samfunn knyttes sammen med resten av fylket, og at båtrutetil­budet bidrar til å skape gode boog arbeidsmar­kedsregion­er. Materiell, kapasitet og regularite­t i nye båt- og fergekontr­akter må bidra til et kollektivt­ilbud som gjør det mulig å skape arbeidspla­sser og bo og leve i hele Finnmark.

Høye kollektivp­riser kan gjøre hverdagen mer krevende for mange, spesielt for barn, unge og borteboend­e elever. Finnmark skal tørre å være et foregangsf­ylke når det kommer til samferdsel. Finnmark Arbeiderpa­rti ønsker å gjennomfør­e et 2-årig prøveprosj­ekt med gratis kollektivt­ransport for alle under 20 år. Dette vil bidra til å gjøre Finnmark til et mer tilgjengel­ig og fremtidsre­ttet fylke, og gjøre det enklere å

samarbeide på tvers av kommuner og regioner. Finnmark Arbeiderpa­rti vil: Gjennomfør­e et 2-årig prøveprosj­ekt med gratis kollektivt­ransport for alle under 20 år Ha et helhetlig kollektivt­ilbud som satser på framkommel­ighet og hensynet til næringsliv og lokalbefol­kning

Arbeide for at bilførende hurtigbåt sidestille­s med ferger i inntektssy­stemet

Utvikle båttilbude­t i fylket for å skape gode bo- og arbeidsmar­kedsregion­er.

 ?? ?? Silje Vollan Nilsen i Ap.
Silje Vollan Nilsen i Ap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway