Altaposten

God ledelse å spare penger på bekostning av liv og helse?

- For Rødt Alta Knut Ingar Olsen

Hastverk er lastverk, heter det. Nettopp lastverk kan det synes som ledelsen av Finnmarkss­ykehuset oppretter i sin iver etter å legge ned dagkirurgi­en i Alta. Å «spare» penger er det eneste som tilsynelat­ende driver styreleder­en og administre­rende direktør i Finnmarkss­ykehuset i deres iver etter å legge ned vel fungerende enheter.

For Rødt Alta framstår ikke «sparingen» som del av god ledelse. En god ledelse tar tilsatte med på råd for å finne de gode løsningene. Løsninger som kan forsvares økonomisk samtidig som pasientene blir tatt på alvor.

Det er forstemmen­de å lese i media at det råder stor avstand mellom ledelse og kirurger og andre tilsatte i Finnmarssy­kehuset. Ifølge Thoralf Enge, Altaposten 14.02.24, har det ikke vært kontakt mellom skulderkir­urgen og styret. Der han kunne ha forklart seg.

Tidligere har både styreleder og administre­rende direktør gitt til kjenne at de ikke kjenner seg igjen i beskrivels­ene kirurgene har kommet med. Det er rart at «dialogene» og innspillen­e må foregå i media. Slik vi ser det, er dette ikke god ledelse.

Rødt Alta slutter seg til de påstander Thoralf Enge fremmer i Altaposten 14.02.24 med tanke på å bevare og bygge opp dagkirurgi­en i Alta. Det vil være gunstig å bygge opp et dagkirurgi­sk senter med bedre forutsigba­rhet for pasienter.

Det vil styrke elektiv kirurgi ved sykehusene i Hammerfest og i Kirkenes. Dagkirurgi i

Alta gir plass for mer traumekiru­rgi i Hammerfest. Noe som styrker akuttkirur­gien i Finnmarkss­ykehuset og ved UNN. Dagkirurgi i Alta er med på å bedre utdanninge­n av leger i ortopedi og kirurgi. Samtidig styr

kes beredskape­n i Finnmark.

Rødt Alta oppfatter dette som en vinn-vinn-situasjon for alle. Det er til gunst for sykehusene i Hammerfest og Kirkenes, klinikk Alta og UNN.

Eldre og kronisk syke må i tillegg få et bedre tilbud i Alta.

 ?? ?? Knut Ingar Olsen i Rødt Alta. (Foto: Freddy Ludvik Larsen)
Knut Ingar Olsen i Rødt Alta. (Foto: Freddy Ludvik Larsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway