Altaposten

Alta-spillere skal golfe med Hovland

Det blir kjendistun­gt når Alta golfklubb sender tre spillere sørover for å delta på Wright Invitation­al 2024. Med på laget får de to VIP-ER.

- Av Dennis Bjerring dennis@altaposten.no

Norges største golfturner­ing er tilbake på Kragerø Golf & Spa Resort.

6. juli 2024 går nemlig veldedighe­tsturnerin­gen Wrigth Invitation­al 2024 av stabelen, og på deltakerli­sta er det ikke mindre enn tre lokale golfere fra Alta som får bli med på moroa.

Får med seg to VIP-ER på laget

Mangeårig golfer Stian Strand, Alta IFS Mathias Dahl Abelsen og håndballsp­iller Matias Skaufel får nemlig sjansen til å «slå fra seg» sammen med verdensstj­erne Viktor Hovland og en lang rekke med andre kjendiser.

De har etter å ha kjøpt publikumsb­illetter blitt trukket ut til å delta på selve turneringe­n. Selv om trioen selv er habile golfere har de nok et lite stykke opp til de aller største i sporten, og noen av de vil være å se på Kragerø når turneringe­n starter.

Til Altaposten forteller Strand at spillerne fra Alta deltar i «scramble». Spillerne deles inn i lag på fem spillere, og de tre golferne fra Alta vet enda ikke hvem de to siste spillerne på laget blir. Det eneste de vet er at de vil være såkalte «VIP-ER», og at Hovland ikke kan bli en av de. Hovlands lag er nemlig allerede delvis annonsert.

– Vi sitter nå og venter på å få vite hvem vi skal få på laget, sier Strand spent.

Ønsker seg Ventura og Snøløs

Strand er dog klar på hvem han personlig ønsker på laget.

– De andre guttene ønsker seg Amalie Snøløs på laget mens jeg ønsker meg Kristoffer Ventura. Hadde vi hatt den «komboen» på laget ville vi kanskje hatt sjanser i turneringe­n, humrer Strand.

Snøløs er influenser og programled­er mens Ventura på sin side spiller i Korn Ferry-touren, nivået under prestisjef­ylte Pga-touren.

– Det er mange kjendiser som bidrar til turneringe­n hvert år.

Folk melder på et lag på tre stykker «vanlige dødelige», så får man to VIP-ER med seg på laget, sier Strand entusiasti­sk.

Inntektene fra Wright Invitation­al går til Stiftelsen Organdonas­jon og har siden oppstart samlet inn millioner av kroner til stiftelsen.

Initiativt­aker vil selv trenger nytt hjerte

Initiativt­aker bak turneringe­n er norske Kevin André Wright som selv er golfproff. Han ble norgesmest­er i 2019 og skulle jakte plass i Pga-touren over dammen, men livet tok en annen vending da han i likhet med både far og farfar ble hjertesyk med diagnosen dilatert kardiomyop­ati.

– Det vil si at hjertene våre er døende, og vi trenger begge et nytt i løpet av livet, forklarte Wright til norskgolf.no i november 2023.

After-party med kjendisene

Etter at turneringe­n er ferdigspil­t vil det naturligvi­s gjennomfør­es «after-party», noe Strand egentlig tror kan bli litt skummelt.

– Det blir kjendispar­ty, om du kan si det slik. Det er litt skummelt.

Du kan se den foreløpige listen over påmeldte kjendiser på Organdonas­jons nettsider.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Matias Skaufel, Mathias Dahl Abelsen og Stian Strand skal delta på Wright Invitation­al. Hvem kjendisene på laget deres blir aner de ennå ikke. (Foto: Karl Eirik Steffensen/altaposten)
Matias Skaufel, Mathias Dahl Abelsen og Stian Strand skal delta på Wright Invitation­al. Hvem kjendisene på laget deres blir aner de ennå ikke. (Foto: Karl Eirik Steffensen/altaposten)
 ?? ?? Viktor Hovland har de siste årene deltatt på veldedighe­tsturnerin­gen. Han er utvilsomt det største trekkplast­eret og deltar også i år. (Foto: Kamran Jebreili/ap)
Viktor Hovland har de siste årene deltatt på veldedighe­tsturnerin­gen. Han er utvilsomt det største trekkplast­eret og deltar også i år. (Foto: Kamran Jebreili/ap)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway