Altaposten

Godt inntrykk av Alta

Stian Aarønes Holte (20) liker det han har sett av Alta If-laget og Nordlysbye­n så langt.

- Av K. Steffensen og F. Halvorsen sporten@altaposten.no

– Det er første gang jeg er i Alta, og da er det jo kjekt å kjenne litt på kulda og det arktiske klimaet her oppe. Det var på tide at jeg kom meg en tur nordover. Faren min Ronny Holte er født og oppvokst i Harstad, og har spilt for HIL. Han mente at det var bra for meg å få oppleve litt nordnorsk fotball, så da passet det jo fint at Alta IF ville ha meg oppover, sa en smilende Stian Aarønes Holte til Altaposten etter torsdagens treningsøk­t.

Gode gener

Det er ingenting i veien med genene til 20 år gamle Stian Aarønes Holte. Han er sønn av tidligere landslagss­piller Ann Kristin Aarønes, som hadde en flott karriere på toppnivå i Norge og på landslaget. Hun vant EM i fotball for kvinner i 1993, og var også en viktig bidragsyte­r da Norge vant i VM i fotball for kvinner i 1995.

20-åringen er selv en del av A-lagstroppe­n til Aalesunds FK. Klubben rykket ned fra Eliteserie­n i fjor og skal spille i Obos-ligaen denne sesongen. Det har stort sett blitt spill på Aalesund 2 på Aarønes Holte så langt i karrieren, og derfor er han åpen for et klubbskift­e.

– Jeg har snakket med Aalesund, og vi kom frem til at det kanskje kunne være bra for meg å finne en annen utviklings­arena for en periode. Alta kan være et flott alterna

tiv. Jeg har fått et godt inntrykk av både klubben og byen, så det kan godt hende at vi kommer fram til en løsning. Men det vil nok i første omgang dreie seg om et utlån. Jeg har kontrakt med AAFK ut året.

Spiller for Alta mot BUL

Alta IFS hovedtrene­r Mate Duilo

liker det han har sett av Aarønes Holte på treningsfe­ltet, og gleder seg til å se han i kamp. 20-åringen skal spille lørdagens treningska­mp mot BUL før partene tar en nærmere prat om fremtiden.

– Stian er helt klart en interessan­t spiller for oss. Man ser at han har mye fotball i seg, og vi sitter igjen

med et positivt inntrykk av det han har levert på trening denne uka. Det blir veldig spennende å se hvordan han klarer seg i lørdagens treningska­mp mot BUL. Hvis vi føler at Stian er rett mann for oss vil vi prøve å få til en avtale med han og Aalesund så snart som mulig, kommentere­r Duilo.

Midtstoppe­ren er 1,99 meter høy, og opparbeide­t seg mye 2.-divisjonse­rfaring da Aalesund 2 spilte i Postnord-ligaen avdeling 1 i fjor. Han har også noen cupkamper og én match i Obos-ligaen for Aalesunds A-lag.

– Jeg gleder meg veldig til å spille kamp på lørdag, sa Aarønes Holte.

 ?? ?? Stian Aarønes Holte har trent med Alta IF denne uka, og skal spille lørdagens treningska­mp før han eventuelt lånes ut fra AAFK. (Foto: Steffensen)
Stian Aarønes Holte har trent med Alta IF denne uka, og skal spille lørdagens treningska­mp før han eventuelt lånes ut fra AAFK. (Foto: Steffensen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway