Altaposten

Trenger drøyt to mill til en ny hundehall

Alta hundeklubb ønsker seg en egen hundehall for innendørs trening og med utendørs treningsom­råde.

- Av Lill-vivian Hansen lill@altaposten.no

Alta hundeklubb ønsker seg en egen hundehall der de kan trene hundene.

Leder i Alta hundeklubb Inger Berit Persen forklarer at i dag bruker de banen på Kronstad, både sommerstid og vinterstid, hvis været tillater det. Klubben har en grense på 10 kuldegrade­r for utendørs trening. Derfor har denne vinteren vært vanskelig med tanke på utendørs trening. De leier også lokaler på Alta videregåen­de skole til formålet, men lokalene er små og ikke særlig egnet.

– Vi trenger egentlig mere plass, fastslår Persen.

Hun vet at flere hundeklubb­er har avtale med rideklubbe­r, men disse hallene er gjerne ikke isolerte, slik Alta hundeklubb ønsker.

Regulert område

Alta kommune har regulert et område for hundeklubb­ene i kommunen på Aronnes, og Alta hundeklubb har startet jobben med å få realisert en ny hundehall, samt å få en oversikt over kostnadene rundt dette. De har også dialog med de andre hundeklubb­ene i kommunen.

– Vi har fått mange nye medlemmer de siste 2-3 årene, og nå har vi rundt 250 medlemmer, og vi har flere aktive hundeinstr­uktører, forteller Persen.

De opplever også økt etterspørs­el fra hundeeiere som ønsker å trene hunden sin, om ikke annet for at de skal bli gode familiehun­der. I tillegg er det flere som ønsker å trene for konkurrans­er. Persen forklarer at godt grunnlag for konkurrans­er på sommeren, gjerne legges på vinteren.

– Vi ønsker også å utvide tilbudet slik at unge også kan begynne å trene hund. Vi har stor etterspørs­el på dette, sier Persen.

2 millioner pluss

Foreløpig har de fått et overslag på en hall som er 600 kvm - 20 x 30 meter. Prisen på bygget er 1,6 millioner kroner. I tillegg til dette kommer grunnarbei­d og annet nødvendig arbeid og utstyr.

– Vi regner med at prisen vil ligge godt over 2 millioner kroner. Det må være litt størrelse på hallen slik at man ikke går oppå hverandre, sier Persen.

Klubben har også vært i kontakt med Alta kommune, blant annet om spillemidl­er og andre tilskuddso­rdninger.

Samler inn penger

Alta hundeklubb har også opprettet en spleis, med mål om å samle inn én million kroner. Alle pengene skal gå til å opparbeide innendørs og utendørs treningsom­råde. Foreløpig har det kommet inn knapt 4.000 kroner i spleisen.

– Det er etter hvert mange som trener hund, men vi har ingen steder å trene om vinteren. Drømmen vår er å få satt en isolert hall der vi kan trene hund hele året. Vi ønsker å inkludere flere i sporten og en hall vil gi muligheter for andre grupper, som f.eks. barn, til å engasjere seg i hundesport­en. Det er mange i klubben som konkurrere­r og satser innen lydighet rallyldigh­et, agility og utstilling, heter det her.

Persen sier at det er mange som trener hund på ulike nivåer og i ulike hundesport­er.

– Hundesport øker veldig i Alta, i likhet med resten av landet, sier Persen.

De vil også åpne klubben for flere målgrupper.

 ?? ?? Leder i Alta hundeklubb Inger Persen og hunden Vaimo på høststevne i rallydighe­t og konkurrans­elydighet.
(Foto: Anastasiya Witte-strifeldt)
Leder i Alta hundeklubb Inger Persen og hunden Vaimo på høststevne i rallydighe­t og konkurrans­elydighet. (Foto: Anastasiya Witte-strifeldt)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway