Altaposten

Slapp å booke om flybillett­en

Ulf-arne Jungård Nilsen hadde en flott opplevelse i skiløypa.

- Av Svein Halvor Moe sporten@altaposten.no

Det var flere finnmarkin­ger som hadde flybillett hjem på dagtid på søndag, og måtte reise hjem med uforrettet sak da Birkebeine­rrennet ble flyttet. Ulf-arne Jungård Nilsen hadde flybillett på mandag og ble ikke rammet.

– Det hadde vært surt og reist heim uten å få gå, slik som enkelte måtte. Men det ble heldigvis ingen problemsti­lling for mitt vedkommend­e. Jeg føler med dem som ikke fikk booket om flybillett­ene uten at det kostet en formue, sa Jungård Nilsen etter at han hadde debutert i det prestisjef­ylte rennet.

God stemning langs løypa

Den lokale førstegang­sdeltakere­n går langt i å antyde at det blir flere starter.

– Jeg hadde en flott opplevelse, og kan godt tenke meg å gå flere ganger. Det var rene påskestemn­ingen både på startområd­et, fjellet og da jeg kom frem til Lillehamme­r. Den fine stemningen og atmosfæren langs løypa gjorde inntrykk på meg. Tidsmessig havnet jeg der jeg håpet på, sa Jungård Nilsen etter at han hadde blitt klokket i mål på 4 timer og 15 minutter i klassikere­n.

Gikk sammen med studievenn­er

Det var folk som Ulf-arne har studert sammen med som fikk han til å debutere i rennet som hadde 1500 etteranmel­dte og rundt 8000 deltakere. De utfordret det lokale innslaget til å ta turen sørover for å bli med. Sønnen til mangeårig Birken-deltaker Arnulf Nilsen var ikke så veldig tung å be. Han bestemte seg for å stille, og angrer ikke på det. Birkebeine­rrennet har vært et treningsmå­l de siste månedene. Det sosiale på turen var like viktig som det sportslige.

– Hva kommer du til å huske best fra din aller første start i Birken?

– Det må være den fine skituren og den gode stemningen. Det frister som sagt med flere starter selv om det er en del logistikk i forbindels­e med rennet. Jeg er glad for at arrangøren­e skjøv rennet ett døgn fremfor å avlyse. For det hadde nok ikke vært mulig å gjennomfør­t Birken på den ordinære løpsdagen. Til det var været for dårlig, sa Ulf-arne som gikk Arctic Alta skimaraton tidligere i vinter.

 ?? ?? Ulf-arne Jungård Nilsen hadde god grunn til å være fornøyd etter at han hadde fullført Birken for første gang. (Foto: Svein Halvor Moe)
Ulf-arne Jungård Nilsen hadde god grunn til å være fornøyd etter at han hadde fullført Birken for første gang. (Foto: Svein Halvor Moe)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway