Altaposten

– Støtten fra betyr mest for

Pil & Bue depper ikke over at de måtte gi tapt for favoritten Kristi Brud under Spellemann­sprisen.

- Av Reiulf Grønnevik og Rolf Edmund Lund reiulf@altaposten.no

Petter Carlsen og Gøran Johansen i Alta/hammerfest-duoen Pil & Bue var som kjent nominert til spellemann­sprisen i sjangeren rock, men måtte melde pass for Kristi Brud under utdelingen på The Hub i Oslo torsdag kveld.

Albumet «Special Agents» fikk mye rosende omtale etter utgivelsen i februar 2023, men det holdt altså ikke til pris denne gangen.

De andre nominerte i kategorien rock, foruten Pil & Bue, var bandene Kristi Brud (Bergen), Spurv og Hudkreft (begge Oslo). Førstnevnt­e var nok favoritt til å sikre seg munnharpa til peishylla. Og akkurat slik gikk det.

Strålende fornøyd

Carlsen som fredag morgen satt på flytoget på tur til Alta er strålende fornøyd, til tross for at de ikke fikk noen pris.

– Vi forventet ingen pris, for det er et trangt nåløye i denne sjangeren. Det var faktisk bare hyggelig å være nominert. Det var en 25 prosents sjanse for seier, så vi hadde et lite håp, men det gikk dessverre ikke vår vei, sier Carlsen.

– Hvordan var det å være på Spellemann­sfesten?

– Det var svært hyggelig. Jeg traff masse gamle kjente som jeg ikke har sett på lenge. Det ble visst også en lang fest, for jeg spiste minst to kebaber i natt.

God reklame

Selv om bandet ikke kommer hjem med Spellemann­spris, så er Carlsen glad for støtten fra nord.

– Det som var ekstra stas var at en hel gjeng i nord heiet på oss på. Jeg vet at både på Puskas i Alta og i Hammerfest var det mange som fulgte showet på en livestream. Det er støtte som vi setter svært stor pris på. Det er faktisk det som er det mest hyggelig med hele greia.

– Betyr det noe for bandet å ha vært nominert?

– Ifølge plate- og bookingsel­skapet er dette veldig god reklame for oss. Vi tror faktisk alle på at nominasjon­en vil føre til flere spillejobb­er i tiden som kommer.

 ?? ??
 ?? ?? Bergen-banden Kristi Brud tok siste stikk i kategorien rock for plata Alt er nytt. (Foto: Terje Bendiksby / NTB)
Bergen-banden Kristi Brud tok siste stikk i kategorien rock for plata Alt er nytt. (Foto: Terje Bendiksby / NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway