Altaposten

Øker kapasitet til 3000 per dag

– Vi har jo aldri tatt større risiko enn vi gjør i år.

- Av Lill Vivian Hansen og Martin Hovden lill@altaposten.no

Festivalsj­ef Torgeir Ekeland fastslår at Alta Live har hatt en fin vekst de siste årene. De har jobbet systematis­k og godt for å nå sine mål, og de klarer å levere økonomiske sunne resultat i en utfordrend­e bransje. Til Radio Alta forteller han at de til årets festival øker publikumsk­apasiteten til 3000 per dag.

– Vi har jobbet målrettet for å være den festivalen vi ønsker å være – en festival for alle, som samtidig gir lokale musikere en mulighet til å vise seg fram, og samtididig skape de største konsertopp­levelsene i Alta og gjerne for hele fylket.

– Nå øker vi kapasitete­n til 3000 per dag, sier Ekeland.

Etter fjorårets festival var det to ting folk savnet. Det var bedre toaletter og flere sitteplass­er. Toaletter får de ikke gjort noe med fordi det ikke er avløp på festivalom­rådet, men de lover å ordne flere sitteplass­er i år.

Aldri vært større

Ifølge festivalsj­efen er det billettsal­get som er den største inntektski­lden, men det er de sikre inntektene fra sponsorene som gjør at de tør å satse.

– Det er jo støtte og velvilje fra næringsliv­et, om de støtter oss med litt cash eller om de støtter oss med rabatter eller tjenester eller sånne ting, så er jo alt dette med og bidrar til at vi kan skape mest mulig, og at vi tør å ta en sånn sjanse som vi tar. Vi har jo aldri tatt større risiko enn vi gjør i år. Samtidig kan også gevinsten bli større enn den noen gang har vært, sier han.

I år bruker festivalen mer på artister enn det de hadde i omsetning i 2019. Samtidig skal det ikke mer enn to timer regn til for å velte et stramt budsjett. I 2022 regnet det halvannen time på starten av lørdagen, og det kostet festivalen omlag 200.000 i tapte barinntekt­er.

– Næringsliv­et gjør at vi tør, sier Ekeland, som også mener at næringsliv­et ser verdien i å ha en slik helg.

Økt byggeaktiv­itet gir utfordring­er

I framtiden håper Ekeland at de kan få flere internasjo­nale artister til Alta, og fortsette den positive utviklinge­n. Samtidig må festivalsj­efen være obs på det som skjer i Alta sentrum. Økt byggeaktiv­itet kan nemlig være utfordrend­e for Alta Live.

Det skal jo bygges igjen og det og det er bra. Men det er litt utfordrend­e for oss, fordi areal som vi trenger forsvinner, sier Ekeland.

Han forklarer at de bruker mye produksjon­sareal som publikum ikke ser så mye til.

– Vi har 200 artister, vi har 300 frivillige og vi har behov for masse kvadrat til containere, til parkering og for lagring av alt fra drikke til toalettpap­ir og annet nødvendig utstyr. Det er masse areal som vi trenger i umiddelbar nærhet til festivalom­rådet som vi sliter litt med å se hvor vi skal plassere når alt som skal bygges er bygd. Så dette kan bli spennende, utdyper han.

Så har jo festivalsj­efen og staben noen drømmer for framtiden.

– Vi drømmer jo om å kunne være et sted hvor vi kan ha 4-, 5-, 6000 tilskuere, så vi får se. Det er mange er spennende muligheter og jeg kjeder meg ikke i hverdagen, sier Ekeland.

 ?? ?? Festivalsj­ef Torgeir Ekeland og staben har noen drømmer for framtiden. – Vi drømmer jo om å kunne være et sted hvor vi kan ha 4-, 5-, 6000 tilskuere, sier han.
Festivalsj­ef Torgeir Ekeland og staben har noen drømmer for framtiden. – Vi drømmer jo om å kunne være et sted hvor vi kan ha 4-, 5-, 6000 tilskuere, sier han.
 ?? ?? Higasakite er en av de største attraksjon­ene til årets Alta Live.
Higasakite er en av de største attraksjon­ene til årets Alta Live.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway